Zubac: “Nije na meni, ali mislim da zaslužujem minutažu”

Nema nikakve dvojbe da je prilika iskorištena na najbolji mogući način i Ivica Zubac može biti zadovoljan kako je reagirao nakon što su Lakersi ostali “kratki” na njegovoj poziciji. Tyson Chandler se vratio i protiv Lakersa dobio malu minutažu s klupe, vraća se i Javale McGee, ali Zubac s pravom vjeruje kako može i treba dobiti minutažu i s njima u rotaciji.

“Mislim da igram dobro. Nije na meni, ali mislim da zaslužujem minutažu”, s pravom će Zubac nakon pobjede protiv Warriorsa.

Protiv Warriorsa sjajno je funkcionirao s Rajonom Rondom što ne treba čuditi jer su dosta zajedno trenirali i pronašli su kemiju.

“Znam igrati pick and roll, a Rondo je najbolji igrač s kojim ga možete odigravati. Imam osjećaj kao da već dugo igramo zajedno. Uvijek znam gdje trebam biti i on uvijek zna gdje ću doći i kako će me pronaći”, dodaje Zubac.

Hrvatski centar dugo je bio van rotacije, imao je problema s bolesti, hvatanjem forme, konkurencijom, ali čekao je na priliku i dočekao je te iskoristio.

“Mentalno to je najteže. Svi govore moraš ostati spreman, a ti znaš da možeš igrati i znaš da je ispred tebe puno njih u rotaciji. Moraš čekati da netko ne može zaigrati, to ti je jedina šansa i onda je moraš iskoristiti. Ako je ne iskoristiš, onda nećeš igrati narednih 20 utakmica”, priznaje Zubac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *