Zubac: “Napredovanjem u obrani najviše mogu pomoći momčadi”

Kada Ivica Zubac govori o svojoj budućnosti u NBA ligi, naglasak stavlja isključivo na napredak u fazi obrane…
Svjestan je Zubac kako kvalitetna obrana jamči i više minuta na NBA parketima i upravo na tu fazu igre stavlja naglasak. Zubac ističe kako radi na poboljšanju obrane pick and rolla, pozicioniranja u obrani te obrane na postu.
U razgovoru s novinarima LA Timesa, Zubac ističe kako postoji puno mjesta za napredak, a sve kreće od obrane: ”Želim nastaviti poboljšavati svoju pick and roll obranu. Mislim da je to dio igre u kojem mogu najviše napredovati i pomoći svima u fazi obrane. Također, radim i na pozicioniranju u obrani te poboljšanju obrane u postu. Uglavnom se radi o obrani. Mislim da, ako se poboljšam u obrani, tako mogu najviše pomoći momčadi.”

Zrelo razmišljanje, odlična igra, trud i zalaganje, Zupcu donose i sve više minuta. To mu naravno odgovara: “Stvarno je sjajno. Mislim, bilo je malo teško na početku sezone, ali baš zbog toga je danas sjajno. Nastavit ću raditi i nadam se da ću s vremenom dobivati još više minuta. Sjajan je osjećaj biti sa suigračima na parketu i to je sve što tražim”, ističe mladi centar LA Lakersa.
Iako je u popularnom Madison Square Gardenu imao odličnu utakmicu, Zubac nije ostao impresioniran istom: “Znam da je to najslavnija dvorana, ali za mene je osjećaj bio kao i u svakoj drugoj dvorani u kojoj sam igrao. Samo sam radio ono što je dobro za momčad i zaboravim sve što me okružuje.”
U posljednjih 14 utakmica, Zubac je u šest, zabilježio dvoznamenkasti broj poena i četiri double – double učinka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *