Zubac: “Nakon prve sezone očekivao sam više. Mogao sam napraviti puno više”

Nije tajna kako Ivica Zubac ima odlične fizičke sposobnosti, idealnu visinu za kvalitetnog centra, a njegova mekana ruka pri šutu izvana također je adut. S druge strane, također nije tajna kako su Los Angeles Lakersi rijetko koristili hrvatskog centra i možda mu tako uskratili priliku da se u potpunosti iskaže kao jedan od boljih mladih rješenja na toj poziciji.

“Nakon prve sezone očekivao sam više, ali klub je potpisao nekoliko igrača na mojoj poziciji. Bio sam jedan od najmlađih i tako to ide. Radio sam naporno, čekao svoju priliku. Na kraju sezone ušao sam u rotaciju i zadovoljan sam kako sam igrao”, započeo je razgovor Zubac na konferenciji za novinare.

Iako je često za nove igrače, pogotovo one koji dolaze iz europskog podneblja, rookie sezona najteža, Zubac je bolje igrao u prvoj nego u drugoj sezoni. Kako navodi Lakers Nation, Zubac je u drugoj sezoni manje igrao, zabijao manje, šutirao manje efikasno i upisivao manje skokova nego u rookie sezoni. Koji je razlog takvom padu u igri, otkrio je hrvatski centar.

“Nisam se pripremao kako sam želio. Mogao sam napraviti puno više. Bilo je to moje prvo ljeto u NBA ligi i sada znam na čemu točno moram više raditi. Najviše na tijelu, postati puno jači i brži. Rekli su mi u klubu da sam se popravio na dosta područja, ali da još uvijek ima mjesta za napredak. To će biti moj glavni fokus ovog ljeta”, otkrio je Zubac.

S obzirom na to kako Lakersi na poziciji centra već imaju provjerena rješenja koje puno češće koriste, a i kako odlične brojke u razvojnoj ligi upisuje Thomas Bryant, inače izabran u najbolju petorku te lige, sudbina hrvatskog centra je neizvjesna. Iako je teško vjerovati da neki NBA klub ne bi volio imati u svojem rosteru mladog i potentnog centra, ono što može brinuti hrvatske navijače jest činjenica da Zupcu predstoji radno ljeto u kojem mjesta za hrvatsku reprezentaciju možda ponovno neće biti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *