Zubac ima sjajne mentore: “JaVale i Tyson mi puno pomažu, vidim stvari koje nisam vidio”

Ivica Zubac dobar je primjer koliko mladom igraču znači pomoć iskusnih igrača u NBA ligi. Od prvog dana JaVale McGee i Tyson Chandler su mu od ogromne pomoći.

“Na početku sezone dok nisam igrao JaVale mi je rekao da zna da nisam sretan što ne igram, ali da moram nastaviti raditi i biti spreman jer će me trebati. Stalno je bio sa mnom i na početku sezone stalno me tražio da ostanemo zajedno raditi s kondicijskim trenerom Gunnarom. Onda je došao Tyson, imamo istog menadžera koji mi je odmah rekao kako je Tyson nevjerojatan dečko i da će mi puno pomoći. Od prvog dana sjedi uz mene u zrakoplovu i bez obzira igrao ili ne govorimo o utakmici i o svemu što se događalo. Slično razmišljamo i neke stvari koje ranije nisam vidio, sada vidim. Ako nešto ne primijetim ili ne vidim, obavezno mi objasni.”

Zubac je puno agresivniji u napadu, a podignuo je i kvalitetu igre u obrani. Koristi snagu i visinu i dosta akcija završava zakucavanjima, a dodaje i kako puno radi na blokovima.

“Puno radimo na kutevima postavljanja bloka, prije sam mislio da je dovoljno da se postavim igraču, ali puno su mi objašnjavali o kutevima u bloku i to mi jako pomaže. Zatim dosta radimo na obrani, pozicioniranju u blokovima, gdje trebam stajati kod pick and rolla, kada i kome trebam pomoći u obrani…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *