Zubac: Gdje god dođem predstavljat ću Čitluk u najboljem svjetlu

Dojmovi s nedavno održanog NBA drafta kod darovitog Brotnjaka Ivice Zubca još su sviježi a čestitke s različitih strana ne prestaju stizati. Zupca uskoro očekuju nove obveze i nova dokazivanja, no prije odlaska u Los Angeles Ivica je s roditeljima Ivanom i Dijanom posjetio Općinu Čitluk, gdje su za njega prijam upriličili načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić i predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Marin Radišić. Na prijam u Općinu Čitluk Ivica je uz roditelje došao s trenerom HKK Brotnjo Ivanom Buntićem koji je izuzetno ponosan što je upravo Ivica drugi košarkaš ponikao u Brotnju koji će igrati u NBA, ali i prvi Hrvat u povijesti LA Lakersa.

 

Načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić i predsjednik Općinskog vijeća Marin Radišić na prijamu su Ivanu čestitali na sportskim uspjesima, uputili iskrene čestitke njegovim roditeljima i zahvalili Ivanu što kroz sport u najboljem svjetlu predstavlja i promovira općinu Čitluk. U znak zahvalnosti i sjećanja načelnik Ivo Jerkić Ivici je uručio prigodni dar, a Ivica je nakon prijama kazao:

– Počašćen sam prijemom kod načelnika, uvijek ću predstavljati Čitluk s ponosom. Gdje god dođem predstavljat ću Čitluk u najboljem svijetlu i govoriti o svemu što imamo ovdje, posebno o tome kako je ovaj kraj rasadnik mladih talenata ta da još ima mnogo mladih dječaka i djevojčica čije vrijeme tek dolazi.

Ivičin sportski san od prvih treninga u HKK Brotnjo bila je NBA liga. U najjačoj košarkaškoj ligi svijeta Ivici su se posebno svidjeli LA Lakersi predvođeni legendarnim Kobeom Bryantom no na samom draftu nije očekivao kako će ga upravo ovaj klub izabrati.

– Nakon drafta bio sam presretan. Od kada sam počeo trenirati u Brotnju cilj mi je bio da dođem u NBA. To mi je bio san i kada se to napokon ostvarilo bio sam presretan i nisam mogao vjerovati da se to dogodilo. Mislio sam da sanjam, ali sve je bila stvarnost – izjavio je Zubac za Citluk.ba.

Nakon drafta Ivica neće imati mnogo vremena za odmor jer ga očekuju nastupi u Ljetnoj ligi, no Ivica s nestrpljenjem i radošću očekuje priliku za dokazivanje.

– U ponedjeljak idem u Los Angeles. Od 8. do 18. srpnja u Las Vegasu se igra Ljetna liga i tu ću dobiti svoju šansu. Ljetnu ligu igraju mlađi igrači i igrači bez ugovora, tu ću dobiti minutažu i na meni je da pokažem da trener može računati na mene u sljedećoj sezoni – poručio je Zubac.

Već smo kazali kako Ivici čestitke stižu sa svih strana i da je Ivica drugi Brotnjak koji će igrati u NBA. Prije njega u NBA ligi tri sezone igrao je Zoran Planinić, a zanimljivo je da su Ivica i Zoran rođaci, stoga je Zoran uz najljepše želje imao Zupcu što reći iz prve ruke o ligi i klubu koji ga je izabrao na draftu.

– Čuo sam se odmah poslije drafta s njim, rekao mi je da je to drugačiji svijet, da još nisam ni svjestan u koji sam klub došao. Rekao mi je da je to klub koji ima najbolje navijače i da poznaje trenera te da je odličan čovjek i trener. Zoran mi je savjetovao da nastavim kako sam do sada radio – otkrio je Ivica Zubac.

 

citluk.ba

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *