ŽHKK Brotnjo ’94 osvojio Memorijalni turnir „Tomo Krasić“

U spomen na svog pokojnog sportskog direktora Tomu Krasića, istaknutog sportskog djelatnika koji je preminuo u kolovozu 2013. godine, Ženski hercegovački košarkašku klub Brotnjo ’94 organizirao je memorijalni košarkaški turnir. Uz domaću momčad na turniru su nastupili ŽKK „Posušje”, ŽKK „Trebinje 03″ i ŽKK „Zrinjski 2010″, a turnir je jučer odigran u Čitluku.

Kako i priliči, na početku turnira pokojnom Krasiću počast je odana minutom šutnje, nakon čega su ŽHKK Brotnjo 94 i ŽKK Posušje odigrali prvu utakmicu na turniru. Bubamare su u prvoj utakmici uvjerljivo slavile (59:34) i plasirale su u finale Memorijalnog turnira „Tomo Krasić” u koje su se također plasirale košarkašice iz Trebinja.

 

Igračice ŽKK „Trebinje 03″ pobijedile su u drugoj utakmici turnira kolegice iz ŽKK „Zrinjski 2010″ rezultatom 68:60 pa je Mostarkama preostalo da se u utakmici s Posušjem bore za treće mjesto.

Prve dvije utakmice memorijalnog turnira obilovale su atraktivnim potezima mladih košarkašica, a ni utakmica za treće mjesto nije bila ništa manje atraktivna. Igračice obje momčadi dale su svoj maksimu kako bi se predstavile u što boljem svijetlu, a boljom se na kraju pokazala momčad Zrinjskog, koja je osvojila treće mjesto pobijedivši Posušanke 62:47.

Atraktivna utakmica za treće mjesto bila je lijep uvod za pravu poslasticu večeri, finalnu utakmicu koja je opravdala sva očekivanja. Bila je to najatraktivnija, ali i rezultatski najneizvjesnija utakmica. O pobjednicama turnira praktično su odlučivali posljednji napadi i posljednja minuta utakmice u kojoj je Brotnjo uspjelo sačuvati tri poena prednosti i slaviti 63:60.

Nakon pobijede uslijedilo je zaslužene slavlje domaćih košarkašica i dodjela pehara i priznanja najboljim pojedincima turnira. Pehare momčadima, najboljem strijelcu i najboljoj igračici turnira uručili su Nikola Niko Mandarić, tajnik Športskog saveza Brotnja Milorad Prusina, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Marin Radišić, zamjenik predsjednika Skupštine HNŽ i predsjednik Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda Federacije BiH Tomislav Martinović i Mirjana Krasić, supruga pokojnog Tome.

Najbolji strijelac Memorijalnog turnira „Tomo Krasić” bila je Milica Ćuk iz ŽKK Trebinje 03, dok je najboljom igračicom proglašena Karla Krasić iz ŽHKK Brotnjo 94.

 

Citluk.ba

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *