Ivica Zubac za SN: Pozove li me Aco Petrović odmah ću se odazvati, dolazi vrijeme nas mladih

Ivica Zubac dao je svoj prvi intervju otkako je preselio u redove legendarnih LA Lakersa. Za Sportske Novosti iznio je svoje dojmove koje je prikupio ‘preko bare’. Prilagodbu Ivici Zupcu olakšava i to što se često susreće s Hrvatima, do sada je vidio svu petoricu preostalih naših NBA igrača.

– Sunsi nam još nisu bili u Los Angelesu, ali zato sam već dva puta bio kod Dragana Bendera, dosta sam u Philadelphiji razgovarao s Darijem Šarićem, sreo sam se u Orlandu s Marijem Hezonjom i Damjanom Rudežom, a najviše pamtim susret s Bojanom Bogdanovićem u Brooklynu. Kad me pozvao s centra, bilo mi je čudno čuti normalno izgovoreno “Ivica” jer sam već bio navikao na ovaj američki izgovor.

 

Bogdanovića je tada i upoznao.

– Ne, nismo se znali prije, izbliza sam ga vidio samo jednom kad sam s juniorima Cibone osvojio naslov prvaka Hrvatske, a on nam je davao poklone u jednom poluvremenu seniorske utakmice. Nisam poznavao ni Hezonju, Rudeža tek površno jer je igrao za Cibonu kad sam ja bio u mlađim kategorijama, dok sam Šarića znao nešto bolje. Međutim, zato Bendera poznajem cijeli život, igrali smo jedan protiv drugoga još u utakmicama Brotnjo – Čapljina, prošli zajedno sve mlađe selekcije, susretali se i dok sam ja bio u Ciboni, a on u Splitu i Kaštelima. Stvarno se lijepo svega toga sjetiti kad smo danas obojica u NBA ligi.

Na ljeto biste, pak, mogli biti i zajedno u reprezentaciji Hrvatske.

– Tu je sve jasno. Ako me izbornik pozove, ja dolazim. Čuo sam se sa Stojkom Vrankovićem, malo smo razgovarali na tu temu, najavio je i dolazak u Los Angeles. Mogli bismo imati stvarno dobru reprezentaciju, a mislim da nas nekoliko mlađih zaslužuje biti u njoj, došlo je naše vrijeme…

Osim njega i Bendera iz generacije ’97. je tu još jedan centar, Zupčev suigrač iz Cibone – Ante Žižić.

– Više sam ga pratio dok je igrao za Cibonu jer otkad je prešao u Darušafaku, imam više obaveza u Lakersima. Super je Žiža igrao ove sezone u ABA ligi, dosta nas ima da reprezentacija nema nikakvih problema s “peticama”.

———————————————————–

OSOBNI KARTON

Datum rođenja: 18. ožujka 1997.

Mjesto rođenja: Mostar

Visina: 216 cm

Težina: 120 kg

Pozicija: Centar

Matični klub: Brotnjo Čitluk

Seniorska karijera:

Cibona, Zrinjevac (posudba), Mega,

LA Lakers, LA D-Fenders (posudba)

NBA draft: 32. pick 2016. (LA Lakers)

Najveći uspjesi:

juniorski prvak Hrvatske s Cibonom, svjetsko srebro U-19 s Hrvatskom

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *