U teniskom savezu ljutiti: Čilić je morao biti sportaš godine

Hrvatski olimpijski odbor jučer je birao najbolje sportaše u godini na isteku. Najboljima su proglašeni Sandra Perković, Ivica i Ante Kostelić, veslači, stolnotenisači te ženska reprezentacija u samostrelu. S popisa je izostao možda i najbolji hrvatski sportaš u 2014. Marin Čilić, a na izbor HOO-a reagirao je Hrvatski teniski savez. Prioopćenje HTS-a prenosimo u cijelosti…

‘Hrvatski teniski savez je neugodno iznenađen rezultatom izbora Hrvatskog olimpijskog odbora za najboljeg sportaša u 2014. godini, odnosno činjenicom da je naš Marin Čilić ostao bez trofeja za sezonu tijekom koje je ostvario vrhunske rezultate. Kruna među njima bio je trijumf na US Openu, što je globalno jedno od najvećih dostignuća uopće u svijetu sporta.

 

Naše razočaranje ni na koji način ne umanjuje naš respekt prema uspjesima Ivice Kostelića u 2014. godini, posebice osvajanje srebrne medalje na ZOI u Sočiju, kao ni ukupnu sportsku karijeru, na čemu mu od srca čestitamo.

Ipak, pobjeda Marina Čilića na US Openu bio je jedan od najvećih uspjeha hrvatskog sporta ne samo ove godine, nego uopće. No, iznenađujuće, nije bila dovoljna za osvajanje ove nagrade. Marin je jedan od rijetkih tenisača tijekom posljednjih deset godina izvan trojca Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković koji je osvojio naslov na Grand Slam turniru.

Njegov veličanstveni trijumf u New Yorku bio je iznimno cijenjen kako u Hrvatskoj, tako i globalno. Gotovo da nije bilo medija koji nije objavio priču o Marinovom uspjehu i na taj način promovirao Hrvatsku kao zemlju talentiranih sportaša.

Hrvatski olimpijski odbor nažalost nije ovom prilikom prepoznao vrijednost uspjeha Marina Čilića, iako prema pravilniku o dodjeli nagrade za najboljeg sportaša s ovakvim uspjehom nikad nitko dosad nije bio zakinut. Zato smo uvjerenja da je ovaj put HOO napravio ozbiljan propust.’

24sata.hr

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *