Tehnostar iz Posušja pobjednik četvrtog čitlučkog turnira u uličnoj košarci

Turnir u uličnoj košarci „Čitluk streetball challenge 2014.” održan je u subotu i nedjelju u Čitluku. U konkurenciji devet ekipa u seniorskoj konkurenciji najboljom se pokazala ekipa Tehnostar sastavljena od igrača iz Posušja. Novina ovogodišnjeg turnira u uličnoj košarci bio je turnir za mlađe uzraste koji je odigran u subotu.

Devet seniorskih ekipa podijeljeno u dvije skupine odigralo je dio natjecanja po skupinama nakon kojeg su izravan plasman u polufinale izborile ekipe Tehnostar i Kvintal vina, dok su natjecanje u skupinama plasiravši se u razigravanje za polufinale završile ekipe Sportivo, Paćenici, Lubura izrada i Brotnjo.

 

Pobjedama u razigravanju nastup u polufinalu turnira u uličnoj košarci izborili su Paćenici i Lubura izrada, a obje ove ekipe poražene su u kasnijem polufinalu. Paćenike je pobijedio Tehnostar, a Lubura izradu Kvintal vina pa je Paćenicima i Lubura izradi preostala borba za treće mjesto.

U utakmici za treće mjesto boljom se pokazala širokobriješka ekipa Lubura izrada koja je na kraju utakmice pobijedila Paćenike 15:10.

Četvrti turnir u uličnoj košarci ponudio je uzbudljive i atraktivne utakmice. A upravo takva bila je i finalna utakmica. Ekipa Tehnostar iz Posušja (Mirko Đerek, Ante Leko, Domin Jukić i Ante Begić) pobijedila je u finalu prošlogodišnje osvajače turnira, ekipu Kvintal vina koja je ove godina nastupila u sastavu Mladen Primorac, Marin Pehar, Mijo Jelčić i Marko Martinović 13:7.

Četiri najbolje plasirane ekipe nagrađene su vrijednim nagradama, a nagrada namijenjena najboljem tricaša pripala je Ivanu Buntiću koji je natjecanje u šutiranju trica završio s 10 osvojenih bodova.

– Kao zaljubljenici u ovaj sport, uličnu košarku, nismo imali drugog izbora nego ponovno organizirati turnir. Kako je ovo već četvrti turnir u Čitluku (na igralištu među zgradama) možemo pomalo govoriti da organiziramo događaj koji će i ubuduće obilježavati i promovirati grad Čitluk kao grad sporta. Ove godine smo se odlučila na nešto drugačiji način i organizirati turnir, pa smo organizirali dvodnevno igranje – poručili su nakon što je turnir odigran njegovi organizatori.

Prvi dan turnira bio je rezerviran za mlađe uzraste, drugi za seniorsku konkurenciju a nakon turnira Mate Šaravanja, Dario Kordić i Igor Paponja bili su pomalo razočarani odazivom.

– Nažalost sviju nas, kako igrača, gledatelja tako i nas organizatora nismo naišli na velik odaziv ekipa koje su mogle doprinijeti još većoj kvaliteti turnira. Ipak turnir se uspješno održao i možemo reći zasluženo dobio ovacije gledatelja koji su svjedočili lijepoj i kvalitetnoj i nadasve korektnoj igri – zaključili su organizatori čitlučkog turnira u uličnoj košarci i uputili zahvalu svima koji su potpomogli u organizaciji turnira 

 

citluk.ba

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *