Szeged prekinuo dominaciju Veszprema i došao do treće titule prvaka Mađarske

Nakon što je osvojio deset uzastopnih naslova prvaka Mađarske, Veszprem je zaustavljen. U finalu doigravanja Szeged je bio uspješniji i prekinuo je apsolutnu dominaciju Veszprema…

 Već nakon prvog susreta u Szegedu mirisalo je na prekid Veszpremove dominacije. Tamo je Szeged slavio s četiri gola prednosti što je bila sasvim lijepa prednost uoči uzvrata.

I u uzvratu voda je išla na mlin Szegeda. Gosti su na poluvremenu vodili 17:14 što je ukupno čak sedam golova viška na njihovoj strani, ali na kraju su spašavali titulu.

U drugom dijelu uvukla se nervoza u redove gostiju, Veszprem je preuzeo vodstvo i pet minuta prije kraja poveo 26:23. Još je imao i igrača više zbog isključenja Šoštarića, no umjesto da to iskoristi, Richard Bodo zabija na drugoj strani i do kraja susreta Szeged je uspio zadržati razliku.

Na kraju je Veszprem slavio 29:26 i ostao za gol kratak, a gosti su proslavili svoju tek treću titulu prvaka Mađarske. Od početka dominacije 1992. godine, Veszprem je osvojio čak 23 naslova prvaka i jedino je Szeged tri puta bio bolji te jednom Dunaferr.

U uzvratnom susretu finala pet golova kod Veszprema postigao je Kent Robin Tonnesen dok je Renato Sulić dodao jedan. Kod Szegeda Richard Bodo zabio je sedam golova, a po jedan su dodali Ivan Sršen i Alen Blažević.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *