Svjetski karate kup: Irena Prga osvojila zlanu, a Kristina Zovko brončanu medalju

Posljednjeg dana Svjetskog kupa u karateu koji je u organizaciji Svjetske karate federacije (WKF) i Hrvatskog karate saveza proteklog vikenda održan u Umagu, članovi karate kluba Hercegovina Čitluk (Croherc) pokazali su još jednom da su u samom vrhu svjetskog karatea. Irena Prga svojim je hrabrim i odlučnim nastupom sve borbe odradila besprijekorno i osvojila prvo mjesto u kategoriji mlađih seniorki do 68 kg.

Zlatna medalja za Irenu samo je još jedan dokaz da se rad i upornost uvijek isplate. Iako vrlo mlada ima veliko iskustvo koje će u budućim godinama prenositi na mlade karataše karate kluba Hercegovina Čitluk, priopćeno je iz ovog kluba.

 

Odličan rezultat napravila je i Kristina Zovko koja je osvojila 3. mjesto u kategoriji mlađih seniorki do 68 kg. Ona je za ulazak u finale zaustavljena od svoje klupske kolegice Irene, ali je poslije odličnim nastupom pobijedila u borbi za treće mjesto te se tako okitila broncom.

Zoran Zovko je bio 5. u ukupnom poretku što je itekako dobar rezultat s obzirom da se radi o svjetskom kupu.

Odavno je poznato da je Čitluk “leglo” vrhunski karataša, a da će tako biti i dalje pokazao je mladi i perspektivni član Ivan Niko Prusina koji je u uzrastu do 12 godina zauzeo 7. mjesto.

Na Svjetskom kupu sudjelovalo je preko 2.000 mladih karataša iz skoro 60 zemalja svijeta. Ekipu karate kluba Hercegovina Čitluk (Croherc) vodio je trener Dalibor Vučić koji je vrlo zadovoljan ostvarenim rezultatima, ali ne i iznenađen jer dobro zna koliko karatašice i karataši vrijede.

Karate klub Hercegovina (Croherc) nije samo običan klub, već organizacija koja u svom sastavu ima odlične natjecatelje, iskusne školovane trenere, kao i kvalitetne suce. Dokaz tomu je i činjenica da je na svjetskom kupu pravdu dijelio i karate sudac s europskom karate licencom – Josip Grbavac.

Nastupom na svjetskom karate kupu završena je još jedna veoma uspješna natjecateljska sezona. Ekipa sada ima par tjedna odmora i onda slijede pripreme za jesenski dio sezone.

Karate klub Hercegovina Čitluk (Croherc) zahvaljuje svima koji su na bilo kakav način pomogli radu kluba.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *