Stopostotni Hrvati prvog dana: Marin Čilić u tri seta svladao Talijana

Uz manje poteškoće, Marin Čilić prošao je prvu prepreku na Roland Garrosu. Protivnik najboljem hrvatskog tenisaču bio je Talijan Thomas Fabbianoprotiv kojeg do sada nije igrao.

11. nositelj stigao je do pobjede u tri seta, sa 6:3, 7:5, 6:1, nakon dva sata i 12 minuta igre. U drugom ga kolu čeka bolji iz dvoboja između Janka Tipsarevića i Grigora Dimitrova.

Hrvatski tenisač u drugom servis gemu protivnika stigao je do breaka (2:1), a nakon toga spasio je i dvije prilike Talijana za povratak. Iako je Fabbiano uspio izjednačiti na 3:3, uslijedio je bolji Čilićev period, dva uzastopna breaka i osvajanje seta.

Nije se dao talijanski tenisač u drugom setu, a da misli ozbiljno pokazao je kada je oduzeo servis i poveo s 5:4. Međutim, nije uspio doći niti to set lopte. Čilić je prvo izjednačio na 5:5, a zatim kod vodstva 6:5 iskoristio treću break, a ujedno i set, šansu.

Na početku trećeg seta Fabbiano je stigao do breaka, ali isto tako vrlo brzo ga je i izgubio. Do kraja meča Čilić je apsolutno dominirao, još je dva puta oduzeo servis protivniku te ga ostavio bez dobivenog gema.

Roland Garros, 1. kolo:
Marin Čilić (11) – Thomas Fabbiano 6:3, 7:5, 6:1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *