SP: Fenomenalna Hrvatska pobijedila i europske prvake Španjolce

U susretu posljednjeg, petog kola B skupine svjetskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj, hrvatska reprezentacija je u Münchenu pobijedila Španjolsku sa 23-19 (13-10)  i na kraju osvojila prvo mjesto u skupini i u drugi krug prenosi maksimalna četiri boda.

Hrvatska je do iznimno važne pobjede stigla u fantastičnoj atmosferi Olimpijske dvorane koja je ponovo osvanula u ‘kockicama’. ‘Kauboji’ su u svim segmentima igre nadigrali aktualnog europskog prvaka i ovom pobjedom odškrinuli vrata polufinala.

Susret dva rukometna velikana i reprezentacija koje su do sad bile neporažene odlučio je o tome koja će reprezentacija u drugi krug prenijeti dva, a koja četiri boda. Hrvatska je na kraju slavila i ide dalje s četiri boda, Španjolci prenose dva boda, dok Island, nakon što je u izravnom dvoboju za treće mjesto pobijedio Makedoniju, ide dalje bez bodova.

Sada je poznato kako će u skupini I drugog kruga u Kolnu igrati Hrvatska, Španjolska, Island, Njemačka, Francuska i Brazil. Njemačka i Francuska prenijet će po tri boda, a Brazil dolazi bez ijednog boda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *