Razgovor s najboljim vratarom Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine Stanislavom Galićem

Brotnjak Stanislav Galić drugu godinu zaredom je proglašen za najboljeg vratara Premijer futsal lige BiH.  Standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine i član aktualnog prvaka SG Staklorada, na meti je nekoliko domaćih i inozemnih klubova koji ga žele u svojim redovima.

Stanislave, čestitke na priznanju. Što ono za tebe znači?

Hvala lijepa! Ovo priznanje je kruna sezone u kojoj smo obranili titulu prvaka države i čast mi je da sam u jakoj konkurenciji izabran za najboljega vratara. Zahvaljujem svima koji su pridonijeli ovoj nagradi jer bez kvalitetnih suigrača, vrhunske fizičke pripreme i struke, to ne bi bilo moguće.

Kako bi prokomentirao ovogodišnje prvenstvo?

Samim time da smo u ovu sezonu ušli u izmijenjenom  sustavu prvenstva i ubacivanjem play offa to je donijelo dodatnu draž i ja mislim da je ovo najzanimljivije prvenstvo  i nadam se u nadolazećoj sezoni da će se još više ekipa pojačat. To je ispravan put prema razvitku  futsala i sve ukupne situacije u ovom sportu u našoj državi .

U finalnoj seriji si igrao protiv kluba u kojemu si ponikao. Kakav je osjećaj bio nastupiti pred domaćom publikom?

Ja mislim da svakom sportašu gode pune tribine bez obzira za koga publika navijala , a ako ste još iz toga grada poseban je osjećaj.  Brotnju želim u bližoj budućnosti jedan trofej jer ova publika i ljudi koji prate futsal zadnjih godina su to i više nego zaslužili.

Ostaje li žal za propuštenom duplom titulom?

Ma ne!  Naš  cilj je dvostruka kruna,  s tim da je naslov  prvaka prioritet,  kup natjecanje ima svoju draž i ono je uvijek  specifično jer se može svima dogoditi kiks.  Nama se ove godine dogodila utakmica protiv Karake u kojoj smo prikazali nešto lošiju igru i propustili priliku za duplu krunu.

 

 

 

Ostaješ li u SG Stakloradu?

Karijeru u ovome trenutku ne znam gdje nastavljam.  To ce ovisiti o struci kluba imam jednu ponudu iz domaće lige i jednu iz strane lige ali u sljedećih 10 dana ću potvrdit 100% .

Uskoro te očekuju i reprezentativne obveze. Koliko Bosna i Hercegovina može u kvalifikacijskoj skupini?

Slijede nam kvalifikacije u Dubrovniku.  Rusija,  Hrvatska i Švedska su kvalitetni protivnici i mi ćemo se probat što bolje predstavit i ako nam se ukaže prilika i plasirati  među  dvije ekipe u skupini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *