“Međugorje 2014”; Mladi košarkaši dobili priliku učiti od istinskih zvijezda

Akademija košarkaškog saveza Herceg Bosne kao organizator i HKK Brotnjo kao suorganizator pobrinuli su se da mladi košarkaši iz Hercegovine imaju nezaboravan početak ljeta. Naime, u Međugorju je organiziran košarkaški kamp koji su podržala zvučna igračka i trenerska imena iz Hrvatske i Hercegovine. Košarkaški kamp „Međugorje 2014″ uistinu su podržali mnogi sportaši, a na sinoćnjem svečanom otvorenju kadete i predkadete iz Hercegovine svojim dolaskom počastili su: Zoran Planinić, Mario Stojić, centarski par sa šireg popisa Jasmina Repeše za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj Darko Planinić i Stanko Barać, Josip Bilinovac, a košarkašima se pridružio i proslavljeni međugorski tenisač Ivan Dodig.

 

Košarkaška akademija Herceg Bosne u suradnji s košarkaškim savezom H-B u kratkom razdoblju od osnutka pokrenula je Ligu mladih u kojoj sudjeluju sve mlađe kategorije klubova članica Saveza. Odigravanjem All- Star utakmice obilježava 18. studeni, a usporedno s ovim aktivnostima redovito se organiziraju seminari na kojima stručni predavači rade na edukaciji trenera, svjesni kako je podizanje razine stručnosti trenera jedan od preduvjeta napretka i razvoja košarkaškog sporta na ovim prostorima.

– Kamp Košarkaške akademije HB je još jedan od projekata s ciljem ostvarenja naše vizije da košarka postane jedan od prvih sportskih izbora naše djece. Pored košarkaških ciljeva, učenja i usavršavanja košarkaških vještina kamp za cilj ima i razvoj zajedništva i osjećaja pripadnosti. Naši ciljevi oslanjaju se i na opće poznatu činjenicu da su ljudi s naših prostora prirodno predisponirani za bavljenje ovim sportom. Velika košarkaška imena, zvijezde rođena na ovim prostorima potvrda su naših teza – kazao je sinoć Romeo Bilinovac, voditelj Košarkaške akademije HB i zahvali svima koji su na bilo koji način podržali organizaciji košarkaškog kampa u Međugorju.

Ovakav događaj u našoj općini ne bi bio moguć bez brojnih podupiratelja ovog projekta a među njima značajno mjesto zauzima i Općina Čitluk. Stoga je sinoć čast da svečano proglasi kamp otvorenim pripala načelniku općine Čitluk Ivi Jerkiću.

U svom obraćanju načelnik je zahvalio organizatorima što su za mjesto održavanja kampa odabrali našu općinu, pohvali njihovu ideju i izrazio nadu kako će kamp koji se ove godine organizira po prvi puta prerasti u lijepu tradiciju. Također, načelnik se na poseban način zahvalio proslavljenim sportašima koji su se odlučili podržati mlade, zaželio mladim košarkašima mnogo uspjeha i kamp proglasio otvorenim.

Košarkaški kamp koji spaja trening i duhovnost

Posebnost ovog košarkaškog kampa zasigurno su zvijezde koje su ga podržale i koje će svoja iskustva podijeliti s mladim košarkašima, ali posebnost ovog kampa je i spoj treninga i duhovnosti. Sam kamp najvećim djelom održavat će se na terenu Osnovne škole u Bijakovićima, a započeo je okupljanjem i zajedničkim odlaskom na Misu pa tek potom treninzima i svečanim otvaranje.

Razumljivo dio sinoćnjeg svečanog otvaranja bio je i blagoslov koji je okupljenima udijelio fra Marinko Šakota, župnik župe Međugorje. Obraćajući se okupljenima fra Marinko je kazao kako je bilo dovoljno da Ivan Buntić dođe s idejom i željom da se nešto ovakvo organizira, te da je ovakav kamp odlična poruka i primjer narodu a posebice mladima što se može učiniti.

– Hvala na ideji organizatori. Hvala na ovoj poruci. Poruci narodu, ne samo mladima, da se može. Evo ideje, evo ostvarenja. Svaka čast na ovome. Ovo je primjer kako se može svojim entuzijazmom i voljom puno toga učiniti – kazao je fra Marinko i nastavio obraćajući se okupljenim zvijezdama: „Hvala vam što ste primjeri, uzori i što niste sebični. Hvala vam što izdvajate za druge. A vi mladi, draga djeco ugledajte se u njih. Evo vam uzora”.

Također fra Marinko je kazao kako je prema njegovom mišljenju potrebno imati dvije stvari: ljubav i žrtvu i poželio da se mladi zaljube u košarku i žrtvu jer se uz spoj treninga i duhovnosti postižu izvanredni rezultati.

Priliku za treninge pod stručnim vodstvom trenera i proslavljenih igrača u Međugorju mladi će imati do subote kada kamp završava, a u sklopu svečanog otvaranja sinoć su u Gradskoj športskoj dvorani u Čitluku odigrane i dvije revijalne utakmice između ekipa polaznika kampa. Trenerske uloge za ovu prigodu preuzeli su poznati košarkaši a rezultat nije bio u prvom planu već su to bili usvajanje novih košarkaških znanja i dobra zabava.

 

citluk.ba

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *