Predstavljamo nogometnog dragulja iz Brotnja Antu Prusinu

Novi izdanak broćanske škole nogometa koji bi uskoro mogao zablistati na nogometnim terenima je mladi, jedanaestogodišnji Ante Prusina. O njemu smo pisali prije dvije godine kada je svojim briljantnim igrama skrenuo pozornost na sebe na Memorijalnom nogometnom turniru “Ante Erić” za mlađe uzraste u Čitluku. Ante je tada suvereno osvojio titulu najboljeg igrača, a svojim nastupima i u sljedećim godinama je nastavio kontinuitet dobrih igara na nogometnim terenima širom BiH te Hrvatske.

Njegove igre nisu ostavile ravnodušnima brojne skaute iz dva najbolja hrvatska nogometna kluba, Dinama i Hajduka, te je Ante već sada na listi prioriteta oba kluba koji ga žele vidjeti u svojim redovima. Nastupajući s Brotnjom na turniru u Pločama, Ante je privukao pozornost mnogih trenera te je zapevši za „oko„ treneru Željku Dominikoviću iz ONK Metković, prihvatio poziv da zajedno s njima nastupi na najpoznatijem turniru za mlađe uzraste. Alpas kupu u Velikoj Gorici. Fantastične igre kojima je Ante plijenio pozornost među 900 dječaka i 54 ekipe koje su nastupile na turniru, primijetio je skaut Dinama, gosp. Igor Gabrijelić koji ga je pozvao u njihov kamp početkom 8. mjeseca.

Koliki je interes za Antu govori i činjenica kako su istoga dana u 8. mjesecu, Antinu obitelj kontaktirali i skauti Hajduka nakon razgovora s Marinom Jelčićem Marom tajnikom iz ONK Metković te ga pozvali da dođe u Hajduk i nastupi s njima na turniru u Škabrnji.

S Hajdukom, i trenerom Matom Radićem trenirao je nekoliko dana te sudjelovao na turniru u Škabrnji. Ponovno je briljirao te predvodio Bijele do titule na tom turniru, a već tada mu je ponuđeno da ostane i nastavi suradnju sa Hajdukom . Iako mu je životna želja bila zaigrati za splitski klub što mu se ovoga ljeta i ostvarilo, Ante je održao obećanje prema Dinamovom skautu gosp.Gabrijeliću te se iz Splita sa svojom obitelji zaputio u Zagreb gdje je ostao 15- ak dana u njihovom kampu. Koncem mjeseca kolovoza, pod vodstvom trenera Zorana Joksovića nastupio je s Dinamom na turniru Trešnjevka 2016.. Posebno je bio impresivan Antin nastup protiv Hrvatskog dragovoljca u kojem je igrao i njegov tata Zoran „utrpavši ” u njihovu mrežu 3 gola – hat trick. Svoju malu a zasigurno „veliku„ životnu priču koja je ovog ljeta bila stvarnost a ne san, završava prelaskom u Široki Brijeg pod trenersku palicu Dalibora Kožula čija je Ante želja već duže vrijeme. Ante je nogomet počeo trenirati prije 5 godina i pod vodstvom trenera Josipa Dujmovića i Tomislava Pavlovića kojima je Ante zahvalan za preneseno znanje u početcima svoje nogometne karijere.

 

14962218 1331068900267272 1005408817 n

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *