Petar Šetka: Želim postati seniorski član Zrinjskog, i ako Bog da okititi se naslovom prvaka

Petar Šetka mladi je nogometaš HŠK Zrinjski koji nastupa za kadete Plemića i stalni je član mladih reprezentacija BiH. Evo što je rekao za naš portal HERCEGOVINA.in.

Na početku čestitke na sjajnim igrama u dresu Zrinjskog i reprezentacije BiH.

“Hvala Vam na čestitkama”.

Možeš li nam malo reći o svojim nogometnim počecima?

“Kao jako mali zavolio sam nogomet i gdje god sam išao s roditeljima uvijek sam sa sobom nosio nogometnu loptu.
Toliko sam želio trenirati nogomet da sam svaki dan dosađivao roditeljima da me upišu, iako nisam imao razumijevanja da sam još mali što me je često dovodilo do plača. Napokon sam dočekao taj trenutak i sa 6 godina su me roditelji upisali u lokalni klub NK Brotnjo, a mojoj sreći nije bilo kraja”.

Igrao si za Široki Brijeg, pa kako je došlo do toga da pređeš u HŠK Zrinjski?

Nakon 3 uspješne sezone u dresu Širokog Brijega dobio sam poziv iz Zrinjskog i uz razgovor sa svojom obitelji odlučili smo prijeći u najtrofejniji klub u državi. Za taj potez već sada mogu tvrditi da je puni pogodak jer svakim danom vidim napredak u svojoj igri kao i o načinu razmišljanja”.

U Zrinjskom uvijek ima nekoliko igrača s područja Brotnja. Otkuda ta veza između Zrinjskog i Brotnja?

“A čujte, veza između Čitluka i Mostara je uvijek postojala i uvijek će postojati.Na kraju većina nas Čitlučana je i rođena u Mostaru pa već po rođenju imamo neraskidivu vezu s Mostarom”.

Ove sezone kadeti Zrinjskog igraju odlično. Kako ti komentiraš svoju, a i igru cijele ekipe?

“Kako ja tako i cijela ekipa igramo odličan nogomet i na terenu smo prava klapa. U našoj momčadi ne postoji pojedinac jer se držimo one “SVI ZA JEDNOG JEDAN ZA SVE“.

Prošlo kolo ste demolirali Čelik, a ti postigao sjajan pogodak. Možemo li očekivati još takvih poteza?

“Odigrali smo odlično protiv Čelika što je rezultiralo visokom pobjedom od 6:0 uz moj pogodak. Ja se nadam da će u budućnosti biti još ovakvih pogodaka kako u kadetskom tako i u seniorskom uzrastu”.

Kadeti Zrinjskog igraju najljepši nogomet, pa mogu li Plemići doći i do titule prvaka?

“Ove sezone igramo zaista lijep nogomet i to nas je dovelo do drugog mjesta gdje zaostajemo 4 boda za vodećim Sarajevom. Ostaje mala žal za poraz od njih na gostovanju gdje smo pružili zaista odličnu partiju, ali na žalost ne pobijedi uvijek bolja momčad na terenu. Na nama je da i dalje radimo pa dokle nas to dovede, a mi se svi potajno nadamo da je to naslov prvaka”!

Koliko vama mladim igračima znači to što vas treniraju vrsni treneri kao što su Krešić, pa Ivanković?

“Kao prvo želim reći da je trener Teo Krešić najzaslužniji za moj dolazak u Zrinjski. Isto tako moram naglasiti da nam imponira što nas treniraju takvi treneri i nogometne veličine koje su napravile zapaženu karijeru. Za naše trenere imam samo riječi hvale jer i kad ne odigramo kako treba stanu uz nas i pruže nam maksimalnu podršku”.

Redovito si i član mladih reprezentacija BiH. Koliko to znači mladom igraču kao ti?

“Da. Od svoje 14-te godine sam član mlađih uzrasta reprezentacije i naravno da sam sretan zbog toga jer je netko primijetio moj rad. Na meni je da i dalje radim, a ja se nadam da ću svojim radom i u budućnosti zaslužiti reprezentativni dres”.

Kako u tvojoj obitelji gledaju na tvoje igranje nogometa?

“Moja obitelj mi je sve na svijetu i pruža mi maksimalnu podršku.Prije svega njima je važna škola pa tek onda nogomet. Za sad mogu uspješno uskladiti ove dvije stvari”.

Imaš li neke snove koje bi volio ostvariti u budućnosti?

“Naravno, kao i svaki nogometaš imam snove. Za početak bih želio postati seniorski član Zrinjskog, i ako Bog da okititi se naslovom prvaka. U nekoj daljoj budućnosti svi maštamo o igranju u Španjolskoj, Engleskoj, Italiji…Od svega toga najvažnije je zdravlje jer bez toga nema ni profesionalnog nogometaša”.

Za kraj što imaš poručiti navijačima Zrinjskog?

“Hvala im za svu dosadašnju podršku, a mi ćemo se svojim igrama i ubuduće potruditi da nam budu 12 igrač”.

HERCEGOVINA.in

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *