Petar Bubalo: Naš cilj je plasman u Europu

Rukometaš Petar Bubalo od ove sezone nastupa za turski klub Merzifon.

Nakon pet sezona provedenih u Njemačkoj, Bubalo je novi izazov potražio u turskoj ligi.  Vrlo brzo se nametnuo treneru te je neizostavni član prve momčadi s prosjekom od pet postignutih pogodaka.

O očekivanjima u ovoj sezoni, prilagodbi u turskoj ligi i reprezentativnim obvezama, s Petrom smo razgovarali za brotnjo-sport.

 

Petre, nakon pet sezona u Njemačkoj, ove godine otišao si u Tursku. Kako si se prilagodio u novoj sredini?

Brzo sam se prilagodio, u klubu igraju dva naša momka s dužim igračkim stažom u Turskoj pa mi je puno lakše na početku bilo. Momčad je mlada i dosta dobro funkcioniramo kao tim.

Koji je cilj momčad postavila u ovoj sezoni?

Imamo jako dobru ekipu, trenutno smo na 3. mjestu. Cilj nam je ući Europu tj moramo biti među prve četiri momčadi

što mislim da ćemo i postići.

 Po čemu ćeš pamtiti pet sezona provedenih u njemačkoj ligi?

Prije svega po dobroj igri jer sam se kroz igranje u njemačkoj ligi uspio nametnuti i seniorskom izborniku Bosne i Hercegovine. Također, drago mi je ako sam svojim igrama pridonosio rezultatima kluba i jako je bilo lijepo nastupati u ligi koja je popraćena medijski i gdje imate puno navijača. Upoznao sam dosta prijatelja u svakom sredini u kojoj sam nastupao.

Očekuješ li poziv izbornika bh. reprezentacije?

Ja sam se uvijek rado nastupao za reprezentaciju i tako će i ubuduće biti. Nadam se da ću svojim igrama u turskoj ligi zaslužiti poziv izbornika na koji ću  se rado odazvati.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *