Nikola Vasilj potpisao za Nurnberg

Nakon što je nedavno sporazumno raskinuo ugovor sa Zrinjskim, mladi 21-godišnji golman Nikola Vasilj zvanično je potpisao trogodišnji ugovor sa Nurnbergom, saznaje portal SCsport.ba.
Talentovani čuvar mreže danas je uspješno prošao ljekarski pregled u trofejnom njemačkom klubu, te je stavio paraf na trogodišnji ugovor koji stupa na snagu od ljeta.

Planirano je da se Vasilj na pripremama Nurnberga u Austriji pojavi 12. juna, a konkurencija će mu biti 30-godišnji Kirschbaum, te 22-godišnji golman Bradlaw.

Vasilj nikada nije dobio pravu šansu Pod Bijelim brijegom, iako je imao briljantan debi za prvi tim 10. aprila 2013. godine na Grbavici protiv Željezničara (0:0), a tada je ponio titulu najboljeg igrača kola.

Branio je i za omladinske selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine. Za juniorsku i mladu reprezentaciju BiH upisao je po četiri nastupa, a sin je nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Vladimira Vasilja, koji je kao treći golman Vatrenih na SP 1998. godine u Francuskoj osvojio bronzu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *