Nikola Vasilj: Došao sam u klub s velikom tradicijom

Mladi, dvadesetogodišnji nogometni vratar Međugorčanin Nikola Vasilj, odnedavno je član njemačkog FC Nuernberga. Nikola je potpisao trogodišnji ugovor s klubom koji je bio devetostruki prvak Njemačke i četverostruki osvajače Kupa Njemačke. Za naš portal Nikola govori o dosadašnjoj karijeri, očekivanjima u njemačkoj ligi te reprezentaciji.

Dolazak u Nurnberg je sigurno jedan veliki iskorak u mojoj karijeri, to je ogroman klub s velikom tradicijom i jako mi je drago što sam ovdje. Ovdje imam sve uvjete za napredak i naravno moj je cilj što prije stati na vrata, tu sam došao kao mlad i perspektivan vratar na kojeg se računa u budućnosti”, kratko je prokomentirao Nikola svoj novi angažman.

Iako je na početku karijere, Nikola se može pohvaliti dvostrukim naslovom prvaka Bosne i Hercegovine s HŠK Zrinjskim iz Mostara ali i iskustvom u mnogim klubovima.

 

“Bio sam godinu i pol na posudbama u Igmanu i Branitelju i tu sam skupio dosta iskustva tako da imam dosta lijepih trenutaka ali ne znam što bih izdvojio posebno.”

Na životni izbor Nikole, a i mlađeg brata Filipa, svakako je utjecao tata Vladimir,  nekadašnji član Vatrenih s kojima je 1998. osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.
“Moj brat i ja smo imali sreću odrastati uz oca koji je bio vrhunski vratar, sa sjajnom karijerom. On je motivirao i brata i mene da počnemo baviti nogometom i nastavimo gdje je on stao.  Brat i tata su mi najveća potpora, uz cijelu obitelj naravno, uvijek pričamo i tata nam daje savjete obojici.”

Nikola ističe kako je i pred njegovim mlađim bratom sjajna karijera.
 “Filip je trenutno u Lokomotivi, s kojom je  osvojio juniorsko prvenstvo Hrvatske, napreduje jako brzo i pred njim je sigurno velika karijera.”

Nikola je i standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine i  nastupao sam za U17, U19 i U21. Na pitanje očekuje li i poziv izbornika Baždarevića, Nikola je kazao:
“ To bi bilo sjajno i svakako da sanjam jednoga dana da dobijem poziv i seniorske reprezentacije. Nadam se da ću svojim obranama skrenuti uskoro pozornost na sebe i dobiti poziv u reprezentaciju.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *