Nakon pobjede protiv Indije potvrđena suradnja Čilića i Martića: ‘Sve je dogovoreno, Vedran ide sa mnom u SAD’

Marin Čilić ipak je morao na teren, hrvatski par poražen je od Indije i Marin je morao svladati Sumita Nagala da bi Hrvatska izborila mjesto u Madridu.

“Navijao sam da dečki dobiju i zbog njih i zbog završetka cijelog susreta. Šteta na kraju, igrali su sjajno, izvukli tie-break, imali break u trećem setu i šteta. Bio sam miran i opušten, fokusiran na svoj mogući meč, moram ostati miran da ne trošim previše emocija kako bih bio što spremniji.”

“Igrao sam svaki gem maksimalno. Čak i kada vam rezultat je takav i ide sve glatko u prvom setu, stvari se uvijek mogu zakomplicirati u par poena. Ostao sam zato unutra i koncentriran, napravio sam dva breaka i to je bilo to. On je zaslužio svoj gem, nije da sam mu ga poklonio.”

Čilić je uživao u ovoj Davis Cup akciji, a sada se prebacuje za SAD gdje ga čeka prvo nastup u Indian Wellsu.

“Bio mi je gušt, treninzi su bili odlični, teren fenomenalan, baš onakav kakav smo tražili. Oba moja meča bila su na visokoj razini i to me veseli. Sada idem u Indian Wells gdje na žalost ovaj put nisam nositelj i već u četvrtak ili petak imam meč tako da će prilagodba na vremensku razliku biti kratka. Ostajem pozitivan, probat ću se pripremiti što bolje mogu.”

Što se tiče ciljeva u Davis Cupu, teško je obećati nekakvo novo osvajanje.

“Teško je reći, sve ovisi koliko smo zdravi i kakva će biti sezona. Davis Cup je u jako teškom terminu ako nastupaš na Mastersu, a i ako ne, tu je velika rupa. Sada smo imali ozljedu Borne i Ivana, Mektić isto nije igrao, nije to lako očekivati, ali pokušat ćemo održati formu do kraja sezone .”

Novost je i da će Marin Čilić i Vedran Martić nastaviti suradnju i na ATP Touru.

“Dogovorili smo se Vedran i ja za suradnju tako da se nadam da je ovo jedan lijep početak. Imali smo sjajan tjedan, Vedran će me pratiti u SAD u Indian Wells i Miami, suradnja je dogovorena.”

Martić je bio zadovoljan na kraju iako je od prvog dana isijavao oprezom.

“Nisam se prepao nego sam uvijek opasan. Marin je uvijek pod pritiskom da mora dobiti. On je to odradio, a mi smo morali tražiti treći bod. Imali smo šansu u paru ili kod drugog igrača. To je Borna sjajno odradio i donio taj bod. To je bila njihova taktika da oni ne idu dobiti Marina nego po pobjedu u paru ili protiv našeg igrača.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *