Mladi Čitlučanin Rafael Pervan ostvario uvjerljivu pobjedu u svom prvom profesionalnom boks-meču

Zahvaljujući činjenici da je još davno utemeljen Športski savez Brotnja, koji, sukladno mogućnostima, podupire rad dvadesetak športskih klubova i brojne sportaše s područja cijele čitlučke općine, ta je općina u proteklih 25 godina iznjedrila mnoge domaćoj, europskoj i svjetskoj sportskoj sceni poznate vrsne nogometaše, košarkaše, tenisače, karataše, kuglače…

Uz potporu ŠS Brotnja, za vrhunske rezultate koje su čitlučki sportaši do sada postigli na brojnim domaćim, balkanskim, europskim i svjetskim natjecanjima i prvenstvima, najzaslužniji su oni sami jer su to postigli svakodnevnim napornim radom, treninzima i odricanjem, ali također i njihovi treneri koji na profesionalan, ozbiljan i odgovoran način obavljaju svoj posao.

 

Treba reći da se općina Čitluk može pohvaliti kako je dobila jednog talentiranog mladog sportaša – boksača Rafaela Pervana iz Čitluka, koji je već prešao u profesionalne vode. Tog samozatajnog čitlučkog boksača zasigurno očekuje svijetla budućnost u tom borilačkom sportu jer je nedavno u svom prvom profesionalnom meču ostvario uvjerljivu pobjedu što je vrlo važno i znakovito.

Rafael Pervan rođen je 14. travnja 1997. godine u Čitluku, a od malih nogu počeo se baviti nogometom, košarkom i još nekim sportovima, Ističemo kako ga posebno zanimao kick boks pa se 2011. godine prijavio u čapljinski Kick Boxing klub “Sensei” u kojem je kao amater počeo trenirati i ostvario zapažene rezultate. U Čapljini je od svojih trenera Nikole Matića i Dominika Lubine mnogo naučio o tom borilačkom sportu te je kao amater čak dva puta osvojio naslov viceprvaka BiH, a dva puta brončano odličje.

Zahvaljujući sve boljim rezultatima i pokazanoj spremnosti, čim mu se ukazala prilika Rafael Pervan je prešao u zagrebački Boksački klub „Božić Gym” u kojem je nastavio trenirati profesionalni boks kod istaknutog boksača i trenera Vlade Božića od kojeg je doista mnogo naučio.

Zahvaljujući tome, početkom prosinca Pervan je kao profesionalni boksač debitirao na 10. „Ultimate fight Challenge” u Samoboru gdje je postigao najveći uspjeh u dosadašnjoj sportskoj karijeri – ostvario je uvjerljivu pobjedu u svom prvom profesionalnom boks meču. Naime Rafael Pervan je u tom meču jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio svog protivnika iz Češke Milana Rusoa uvjerljivim rezultatom 3:0.

– Ta mi pobjeda mnogo znači jer me je ohrabrila i uvjerila kako se naporan rad i svakodnevni treninzi u boksu isplate i rezultiraju uspjehom. Moja prva profesionalna pobjeda ujedno mi je dodatni poticaj za još ozbiljniji i odgovorniji rad na putu prema novim profesionalnim uspjesima u ovom meni dragom sportu. Iskoristio bih prigodu zahvaliti Sportskoj kladionici „Premijer” za pomoć koju mi pruža od početka moje boksačke karijere – rekao nam je jučer mladi čitlučki boksač Rafael Pervan od kojeg se u profesionalnom boksu u budućnosti mnogo očekuje. Od srca želimo da mu se svi njegovi boksački snovi što prije ostvare.

Mile PAVLOVIĆ

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *