Mile Galić: Turnir nas posjeća na nezaboravne trenutke broćanske košarke

Hrvatski košarkaški klub „Brotnjo“ petu godinu organizira jaki, međunarodni turnir za juniore „Monte Zott – Brotnjo 2018“.  Ove godine na dvodnevnom turniru nastupit će osam momčadi, podijeljene u dvije skupine.  U povodu toga razgovarali smo s direktorom kluba Milom Galićem.

Gospodine Galić, kako teku pripreme za ovogodišnji turnir?

Pripreme su u završnoj fazi.  Sve najavljene ekipe potvrdile su dolazak i raduje me da na turniru svake godine nastupaju ponajbolje momčadi iz cijele regije. U sklopu turnira održat će se i natjecanje u šutiranju „trica“ i zakucavanjima. Na turniru će biti nagrađeni pojedinci u kategorijama, MVP turnira, najefikasniji igrač i najbolji obrambeni igrač turnira.

Što ovaj turnir znači  za Brotnjo?

Jako puno! Brotnjo je  rasadnik talenata i klub iz kojega su poniknula dva NBA igrača i nekoliko igrača europske razine. Upravo nas i ovaj turnir treba podsjećati na sve ono što je ovaj klub napravio za bh. košarku.  Želja nam je da turnir svake godine bude sve jači i brojniji.

Koncem prošle godine proslavili ste 40 godina postojanja HKK Brotnjo. Najavili ste povratak kluba u ligaška natjecanja te u društvo najboljih momčadi države.

S novom Upravom vjerujem da je to moguće.  Smatram  da smo postavili realne ciljeve s obzirom na tradiciju  kluba i momčad koji imamo. Nakon nekoliko godina, seniorska momčad se vraća ligaškim natjecanjima. Uz nekoliko pojačanja, vjerujem da ćemo već dogodine ostvariti plasman među najbolje momčadi lige.

Vrijedi istaknuti i suradnju s Fakultetom prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti u Mostaru.

Prije svega, ova suradnja je realizirana zahvaljujući dekanu prof. dr. Mariju Vasilju i prodekanu  dr. sc. Tomislavu Volariću, bivšem košarkašu Brotnja i članu Uprave koji su na ovaj način iskazali spremnost da budu dio pobjedničke priče i povratka Brotnja u najviši rang natjecanja. U ime  svih ljubitelja broćanske košarke želim im zahvaliti  na potpisanom ugovoru. Ovim putem želim zahvaliti i načelniku općine Čitluk, gosp. Marinu Radišiću na potpori u radu kluba i održavanju turnira, generalnom pokrovitelju tvrtki Union foods Čitluk i ostalim sponzorima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *