MATEO SUŠIĆ: Presretan sam zbog poziva u reprezentaciju

Nogometaš moldavskog Sheriffa iz Tiraspola Mateo Sušić novo je ime na spisku reprezentativaca BiH, koji je danas objavio selektor Mehmed Baždarević uoči prijateljskih utakmica protiv Luksemburga i Švicarske. Sušić je u razgovoru za portal Klix.ba govorio o pozivu u državni tim te je otkrio svoja očekivanja.

Sušić je pažnju selektora Baždarevića privukao svojim konstantno dobrim nastupima, a nogometaš se nada da će zadovoljiti ukuse stučnog štaba i postati standardni reprezentativac.

 

“Istina je da od 2014. godine nisam od prve minute zaigrao na samo dvije utakmice, ali je i to bilo zbog odmora za naredne mečeve. Konstantno sam u dobroj formi, a povreda hvala Bogu nema. Poziv i nisam i jesam očekivao. Bio sam na širem spisku igrača koji se prate, pa sam se nadao da ću se naći u reprezentaciji. Naravno, to ovisi i o selektoru, kakav tip igrača mu je potreban i na kojoj poziciji. Sada je poziv stigao, pa ćemo vidjeti jesam li ja igrač koji treba našem državnom timu. Nadam se da jesam”, izjavio je Sušić.

Zadovoljstvo pozivom u reprezentaciju nije krio.

“Jako sam sretan, to je nešto što sanjaš kao dijete, da predstavljaš svoju zemlju i da igraš s igračima poput Spahića, Džeke, Pjanića, koji su velika imena u svijetu nogometa. Velika je stvar kad ih godinama gledaš na TV-u, a onda postaneš njihov saigrač u državnom timu”, rekao je dvadesetpetogodišnji desni bek.

Reprezentaciju BiH očekuju prijateljske utakmice s Luksemburgom i Švicarskom, prva se igra 25, a druga 29. marta.

“Bit će to dobre provjere za nas, pogotovo Švicarska, koja ima jako dobru ekipu u posljednjih nekoliko kvalifikacijskih ciklusa. Luksemburg je sigurno manje kvalitetan, ali nije ekipa za potcijeniti. U svakoj kvalifikacijskoj grupi dobijete po jednu takvu ekipu, tako da i ta provjera ima svrhu”, smatra Sušić.

Njegov cilj je da se dokaže Baždareviću i njegovim saradnicima.

“Nadam se da ću postati standardni reprezentativac, nakon ovog poziva se mogu nadati svemu. Naravno, ako ne debitujem u naredne dvije utakmice, bit će prilike u budućnosti. Dolazak u reprezentaciju je svakako veliko iskustvo i stepenica više u karijeri”, završio je Sušić.

(klix.ba)

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *