Marko Bencun kreće u trenerske vode

Marko Bencun novi je šef Omladinskog pogona HNK Brotnjo.

Karijeru je Bencun praktički morao zaključiti s 27 godina, zbog ozljeda i brojnih operacija koje su ga pratile kroz čitavu karijeru. Svojevremeno je bio velika nada splitskih “Bilih” i u prvom mandatu sadašnjeg trenera Igora Tudora živio je najbolje dane svoje karijere. No, uslijedile su ozlijede. Splitski novinari zbog učestalih ozljeda dali su mu i nadimak “Pegula”.

Karijeru je Bencun pokušao oživjeti u Zrinjskom i Neretvi, no, koljeno nažalost nije izdržalo. Ugovor ga još uvijek veže za Neretvu, no koliko će zbog ozljede moći igrati ostaje nam za vidjeti.

Iako se najvjerojatnije oprašta od aktivnog igranja, Bencun ostaje u nogometu. Odlučio se posvetiti trenerskom pozivu i školovanju kroz NSBiH. Za početak kreće s radom u klubu u kojem je njegov pokojni otac Ivan bio direktor u vrijeme kad je Brotnjo živio svoje zlatne dane i bio prvak BiH te nastupao u Ligi prvaka. I Markov brat Mateo trener je u omladinskoj školi Brotnja.

Kako doznajemo Bencun je upravi kluba predočio svoju viziju te je dogovor brzo i postignut čeka se samo službena objava. Sigurno je kako će 27-godišnji Međugorčanin svojim iskustvom i poznanstvima u svijetu nogometa biti veliko pojačanje u klubu s Bara.

I.Ćubela/Hercegovina.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *