Marin Čilić preko Fernanda Verdasca do trećeg kola Monte Carla

Marin Čilić dobro je krenuo na Masters 1000 turniru u Monte Carlu gdje je svladao Fernanda Verdasca u susretu drugog kola u dva seta. Verdasco je poprilično neugodan igrač sposoban pobijediti svakog, no Čilić je odradio vrlo dobar meč…

 Dan ranije Marin Čilić odrađivao je trening s Rafaelom Nadalom, ali zbog problema s koljenom ranije je prekinuo trening i ostalo je u zraku pitanje hoće li uopće moći nastupiti u Monte Carlu. Ipak dan kasnije Čilić je izašao na teren i odigrao meč protiv Fernanda Verdasca i to vrlo dobro.

Najvažnije je da se na Marinu nisu vidjeli nikakvi tragovi ozljede, dobro se kretao protiv vrlo neugodnog protivnika i pokazao je kako je bilo riječi očito o samo lakšem problemu, a trening prekinut zbog predostrožnosti.

Verdasco je Marinu dobro poznat protivnik, susretali su se puno puta tijekom karijere, a u posljednje vrijeme uspješniji je bio Marin. Uglavnom su se susretali na brzim podlogama, na zemlji su igrali dva puta u Madridu, prvi put uspješniji je bio Čilić, a u posljednjem meču prije tri godine pobjedu je odnio Verdasco.

U ovom meču u Monte Carlu Čilić je dosta rano stigao do prednosti, kod 2:1 izborio je prvu break loptu i odmah je iskoristio za 3:1. Kod 4:2 Čilić se našao u neugodnoj situaciji, Verdasco je imao 0:40, ali Marin sve to spašava i zatim mirno privodi set kraju sa 6:3.

U drugom setu Verdasco je dva puta imao break prednosti, ali oba puta Čilić je već u sljedećem gemu uzvratio. Španjolac je vodio 2:0 i 5:3, no nije uspio zadržati tu prednost te je na kraju set otišao u tie-break. U njemu je Marin bio dobar, bio je uspješniji sa 7:4 i tako izborio prolaz u treće kolo.

Čilić je iskoristio sve tri svoje break prilike u ovom meču dok je Verdasco iskoristio dvije od njih osam. Marin je pogodio sedam aseva i imao 69 posto ubačaja prvog servisa.

Drugo kolo donosi mu dvoboj protiv Miloša Raonića i na ovoj podlozi Marin definitivno ima status favorita.

Monte Carlo, drugo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 2) – Fernando Verdasco (Španjolska) 6:3, 7:6(4)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *