Marin Čilić poražen u tri seta u četvrtfinalu turnira u Brisbaneu

Marin Čilić nije uspio izboriti mjesto među četiri najbolja na turniru u Brisbaneu. U četvrtfinalu ga je čekao Austrijanac Dominic Thiem koji ga je svladao nakon dva sata igre u tri seta s 2:6, 7:6, 6:4…

Prvi međusobni dvoboj između Marina Čilića i Dominica Thiema završio je pobjedom Austrijanca. Dva sata borbe i u konačnici mirniji Thiem u završnici drugog i trećeg seta.

Čilić je imao dobar početak, glatko je osvojio prvi set, ali u naredna dva seta na reternu se nije uspio približiti protivniku te je u oba seta Thiem u završnici bio uspješniji.

 

Prvi set Čilić je odradio prema željama. Nakon kraće krize na servisu u petom gemu meča, do kraja seta više nije izgubio niti jedan gem, dva puta je oduzeo servis Austrijancu i sa 6:2 uzeo prvi set.

U drugom setu nije uspio oduzeti servis protivniku, nije imao niti jednu break loptu, a najbliže tome došao je u dva navrata kada je bio na 15:30, ali Thiem je servisima držao ravnotežu.

Set je otišao u tie-break, a tamo je presudio jedan mini break i to kod 4:3 za Thiema nakon čega je Austrijanac sa 7:4 uzeo set.

Sredinom trećeg seta Čilić se našao u problemima, spasio je 15:40 pa još dvije break lopte u maratonskom gemu, a druga kriza na servisu bila je ključna. Ona je došla kod 5:4 na servisu za ostanak u meču, Thiem je otišao do 0:40 i iskoristio prvu meč loptu.

Marin je uz 53 posto ubačaja prvog servisa upisao 11 aseva, tijekom meča imao je tek dvije break lopte i obje je iskoristio u prvom setu, a s druge strane Thiem je imao čak osam break prilika, iskoristio je samo jednu i to u najboljem mogućem trenutku.

U polufinalu Thiema očekuje dvoboj protiv boljeg iz meča između Rogera Federera i Grigora Dimitrova.

ATP Brisbane, četvrtfinale:

Dominic Thiem (Austrija, 8) – Marin Čilić (Hrvatska, 3) 2:6, 7:6(4), 6:4

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *