Marin Čilić i službeno otkazao nastup na Australian Openu

Ono što je bilo vrlo izvjesno proteklih dana samo je dobilo svoju službenu potvrdu. Marin Čilić i službeno je otkazao nastup na Australian Openu.

Hrvatska ekspedicija na prvom Grand Slamu sezone bit će brojčano slabija za jednog člana. Marin Čilić odustao je od nastupa na melburnškom suncu i to po drugi puta u karijeri. S obzirom na izjave proteklih dana iznenađenje i nije, preostalo je sam pričekati i onu službenu potvrdu koju je Marin objavio na društevnoj mreži.

2012. godine koljeno nije dopustilo Čiliću da nastupi u Melbournu, a sada rame već nekoliko mjeseci radi probleme. U Londonu se vidjelo da takav Čilić nije kompetitivan na onoj najvišoj razini kakvu zahtijeva Grand Slam i izvjestan je bio samo ovakav scenarij, iako je Čilić čekao do posljednjih trenutaka.

 

“Veoma sam razočaran što moram objaviti da sam otkazao sudjelovanje na Australian Openu. Ozljeda desnog ramena, koja me muči već neko vrijeme i zbog koje sam već odustao od nastupa na ATP turniru u Brisbaneu, je u iz dana u dan u boljem stanju, no još se uvijek ne osjećam sasvim spremnim za nastup na najvišoj razini.

Žao mi je što neću moći igrati u Melbourneu, pogotovo nakon osvajanja naslova na posljednjem Grand Slam turniru u New Yorku, no liječnici su mi savjetovali da budem oprezan koliko kod je moguće, kako bih izbjegao ozbiljnije probleme.

U posljednje vrijeme sam primio mnogo poruka podrške od navijača širom svijeta i zahvalan sam na podršci i lijepim željama. Doista sam jedva čekao da se vratim na igralište u Australiji. Nadam se da ćemo se uskoro sresti u Zagrebu”, poručio je Marin preko društvene mreže

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *