Marin Čilić i Borna Ćorić preskočili prve prepreke u Rimu

akon što je Donna Vekić upisala poraz u prvom kolu turnira u Rimu, Marin Čilić i Borna Ćorić pobrinuli su se za bolje vijesti. Obojica su preskočili prve prepreke na istom turniru.

Čilić je za protivnika imao kontroverznog kazahstanskog igrača Aleksandera Bublika kojeg pamtimo po izjavi kako mrzi tenis ni da ga igra samo zbog novca. Bublik je dobro krenuo protiv Marina i uzeo je prvi set u tie-breaku sa 7:4, ali nastavak meča protekao je u Čilićevom znaku.

Posebno dobro Marin je igrao u drugom setu gdje je došao do dva breaka i potpuno dominirao te lakoćom uzeo taj set sa 6:2.

U trećem setu rano je došao do breaka i u nastavku nije imao problema u održavanju prednosti.

Bublik je pogodio 17 aseva, imao je devet break lopti, ali nijednu nije iskoristio. S druge strane Marin ih je imao pet i dvije je iskoristio.

Borna Ćorić imao je na papiru puno teži posao, čekao ga je Cristian Garin, 21. igrač svijeta i igrač koji ove godine na zemlji nije izgubio niti jedan meč osim jednog predajom, osvojio je dva turnira i na putu do jednog od ta dva svladao je glatko Ćorića.

No ovdje je Borna bio dosta bolji i nastavio je u ritmu iz New Yorka. Potvrdio je dobru formu te s dva puta po 6:4 prošao u drugo kolo.

Garin je imao čak 11 dvostrukih servis pogrešaka, dosta se mučio na svom servisu i Borna je to iskoristio.

U drugom kolu Ćorić će igrati protiv boljeg iz meča između Taylora Fritza i Stefana Travaglije koji igraju posljednji meč dana.

Čilić će, pak, igrati protiv šestog nositelja Davida Goffina s kojim ima omjer 4-4.

ATP Rim, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska) – Aleksander Bublik (Kazahstan) 6:7(4), 6:2, 6:4
Borna Ćorić (Hrvatska) – Cristian Garin (Čile, 14) 6:4, 6:4

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *