Marin Čilić glatko poražen od Bernarda Tomića u prvom izlasku na teren u Montrealu

Kao što se i pretpostavljalo, Bernard Tomić nije bio nimalo ugodan ždrijeb za Marina Čilića u tako ranoj fazi turnira. Hrvatski tenisač nije uspio upisati pobjedu…

Prvo kolo u Montrealu donijelo je Marinu Čiliću odmor, a već u drugom završio je s nastupom. Bernard Tomić svladao ga je u dva seta sa 6:3, 6:4 i pokazao da nije baš idealan ždrijeb za početak turnira.

Tomić je vrlo nepredvidljiv igra, talentiran, ali teško je procijeniti “na koju se nogu ustao” i što se od njega može očekivati. S druge strane Čilićeva forma je na niskoj razini, nedostaje mu samopouzdanja u igri i to je na kraju rezultiralo porazom.

 

Vrlo rano postalo je jasno kakav nas meč očekuje, Čilić je odmah izgubio servis i Tomić je pobjegao na 3:0. Spasio je Marin kod 5:2 na svom servisu dvije set lopte, no nakon toga Tomić završava set bez izgubljenog poena.

Slična priča i u drugom setu. Još jednom je Čilić izgubio servis na početku seta, ovaj put nije uspio stvoriti nije break priliku do kraja seta i Australac završava posao za 70-ak minuta.

Tomić je tako stigao do prve pobjede protiv Čilića nakon što je upisao poraze 2010. godine na Australian Openu te 2011. godine na US Openu gdje je uhvatio samo tri gema.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *