Marija Sušac i Marin Šego proglašeni najboljim sportašima u seniorskoj konkurenciji

U organizaciji Športskog saveza Brotnja jučer je u čitlučkom hotelu Brotnjo održana svečanost proglašenja najboljih sportaša općine Čitluk za 2016. godinu. Za najbolju sportašicu seniorku općine Čitluk u protekloj godini proglašena je Marija Sušac (SKK Neretva), dok je za najboljeg sportaša seniora proglašen rukometni vratar Marin Šego.

Na svečanosti proglašenja najuspješnijih sportaša, klubova, trenera i sportskih djelatnika u 2016. godini, za najboljeg trenera proglašen je Josip Primorac (KK Hercegovina – Čitluk).
Karatašica Marija Sušac, u protekloj godini obranila je naslov prvakinje BiH i bila članica reprezentacija, a Marin Šego je s poljskim Viva Targi Kielce osvoji rukometnu Ligu prvaka, Državno prvenstvo Poljske i Kup.

Najuspješniji trener općine Čitluk u 2016. godini, Josip Primorac nastavio je nizati uspjehe. Primorac je u karate sportu od 1978. godine. Godine predanog trenerskog rada iznjedrile su brojne rezultate na državnoj, europskoj i svjetskoj razini, a posebno treba istaknuti žensku seniorsku ekipu koja je prvi put u povijesti karate u Brotnju osvojila titulu prvakinja Hrvatske, čiji je trener Josip Primorac.

Upravo spomenuta seniorska ekipa KK Hercegovina, koju čine Irena Prga i sestre Jelena i Kristina Zovko proglašena je za najbolju žensku ekipu općine Čitluk za 2016., dok je u kategoriji muške ekipe nagrađen STK Brotnjo.

Ženska juniorska ekipa KK Brotnjo u sastavu Jelena Pehar, Vilma Krasić, Petra Grgić i Barbara Krasić izabrana je za najbolju žensku juniorsku ekipu, a ocjenjivački sud Športskog saveza Brotnja u muškoj konkurenciji za najbolju juniorsku ekipu proglasio je ekipu KK Međugorje. Članovi nagrađene ekipe su: Luka Šaldo, Andrija Soldo, Ivan Soldo, Ante Dragićević i Leonardo Korać.

Uz spomenute u ekipnoj konkurenciji nagrađena je i muška ekipa KK Hercegovina. Nagrađena ekipa broji četiri člana, a oni su: Ivan Pehar, Adrian Karačić, Oliver Čule i Jure Vasilj.

Najuspješnija mlađa seniorka općine Čitluk u protekloj godini je Irena Prga. U muškoj konkurenciji mlađih seniora nagradu je osvojio Ivan Martinac.

Najbolja mlađa seniorka i mlađi senior uspješni su karatisti, a istim se sportom bave i najbolja juniorka i junior. Ocjenjivački sud Športskog saveza Brotnja za najbolju juniorku u protekloj godini izabrao je Jelenu Pehar, a za najboljeg juniora Albrima Samahodaja.

Atletičarka AK Brotnjo Ivana Prga na svečanosti proglašena je za najbolju kadetkinju općine Čitluk, dok je njezin klupski kolega Ante Gagro proglašen za najboljeg kadeta. Klupske kolege iz KK Međugorje, Sara Raspudić i Filip Ostojić proglašeni su za najbolju mlađu kadetkinju i najboljeg mlađeg kadeta.

Uručena tri posebna priznanja

Uz priznanja za najuspješnije pojedince i ekipe na svečanosti su dodijeljene i tri posebne nagrade: posebno priznanje „Nagrada Bože Gagro“, posebno priznanje za razvoj sporta i posebno priznanje za razvoj sportske rekreacije.

Priznanje za razvoj sportske rekreacije u općini Čitluk uručeno je momčadi MZ Međugorje koja je u prošloj godini 5. put osvojila općinsku MNL MZ i 4. Ligu Hercegovine.

Ovogodišnji dobitnik posebnog priznanja za razvoj i promidžbu sporta i sportske rekreacije u Brtonju je Sport Centar d.o.o. Međugorje, a dobitnik posebnog priznanja „Nagrade Bože Gagro“ je prof. Mladen Grubišić, pokretač ženske košarke u Brotnju i utemeljitelj ŽHKK „Brotnjo ’94“.

Na svečanosti su uručena i priznanja sportskim nadama. A sportske nade u 2016. godini su: Kristian Vaho (član HNK Brotnjo Čitluk), Renato Blago Martinović (član AK Brotnjo), Korina Planinić (članica ŽHKK Brotnjo ’94), Ivan Niko Prusina (član KK Hercegovina), Petra Ivanković (članica TK Međugorje), Mario Zubac (član HKK Brotnjo), Ivano Ostojić (član HRK Međugorje), Josip Leon Jerković (član KK Međugorje), Josip Planinić (član KK Brotnjo) i Nikola Prusina (član STK Brotnjo).

Svečanost proglašenja najboljih sportaša održana je u organizaciji Športskog saveza Brotnja i pod pokroviteljstvom Općine Čitluk pa su na početku svečanosti dobitnicima čestitali te svim prisutnim poželjeli dobrodošlicu Josip Grbavac, predsjednik Upravnog odbora Saveza i Marin Radišić, načelnik općine Čitluk.

Marin Šego, najbolji sportaš senior općine Čitluk u 2016. godini nije mogao nazočiti svečanosti pa je zahvalu uputio video porukom. Nagradu za najboljeg sportaša načelnik Marin Radišić uručio je vratarevoj majci, jednako kao što je Ivan Gagro „Nagradu Bože Gagro, zbog spriječenosti prof. Mladen Grubišić, uručio njegovom bratu.

U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Osnovne glazbene Škole Brotnjo, a program je vodila novinarka Sanja Pehar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *