Marija Sušac i Ivan Dodig proglašeni najboljim sportašima općine Čitluk u 2015. godini

Karatašica Marija Sušac, SKK Neretva, i tenisač Ivan Dodig proglašeni su na današnjoj svečanosti u Hotelu Brotnjo za najbolje sportaše seniore općine Čitluk u 2015. godini. Svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša, klubova, trenera i sportskih djelatnika u 2015. godini organizirao je Športski savez Brotnja, a na svečanosti za najuspješniji klub s područja općine Čitluk proglašen je Kuglački klub Međugorje-Brotnjo Čitluk, dok je za najboljeg trenera proglašen Žarko Planinić, KK Brotnjo.

 

Sedmeročlani Ocjenjivački sud Športskog saveza Brotnja na svojim je zasjedanjima prije današnje svečanosti, temeljem Pravilnika i Poslovnika izvršio je sve potrebne radnje i donio konačne odluke o izboru sportaša u utvrđenim kategorijama. Odlukom Ocjenjivačkog suda ove godine su dodijeljena i posebna priznanja, i to: posebno priznanje za utemeljenje i pokretanje košarkaškog sporta na području općine Čitluk. Navedeno priznanje uručeno je gospodinu Zdenku Božiću, osnivaču Košarkaškog kluba Brotnjo koji je u navedenom klubu bio u ulozi igrača, trenera, a poput pravog zaljubljenika u sport Zdenko je obnašao i ostale funkcije potrebne za funkcioniranje kluba.

Gospodin Valentin Ćorić, na današnjoj svečanosti dobio je priznanje iste vrste, sam u slučaju gospodina Ćorića za doprinos razvoju i unapređenju karatea u Brotnju. Nakon povratka sa studija iz Rijeke Valentin se aktivno uključio u KK Hercegovinu kao trener i animator velikog broja djece za bavljenje karateom. Ozbiljnim i autoritativnim pristupom Ćorić je organizaciju i ustroj kluba podigao na zavidnu razinu tako da se njegov pristup i ozbiljnost osjeti do danas posebno kod sadašnjih trenera u koje je usadio neuništivu ljubav prema karateu.

Posebno priznanje „Nagrada Bože Gagro” Ocjenjivački sud Sportskog saveza Brotnja dodijelio je posmrtno, nedavno preminulom zaljubljeniku u sport, akademskom slikaru Frani Primorcu. Naš dobri duh, prijatelj svih sportaša u Brotnju, također nekada aktivan sportaša kao boćar član Boćarskog kluba Studio 3 Čitluk, za svu ljubav prema svim klubovima i sportašima u Brotnju nagrađen je Nagradom Bože Gagro koju je njegovom bratu Josipu uručio atletičar Ivan Gagro.

Također, posebno priznanje za potporu i razvoj sporta u Brotnju dodijeljeno je gospodarskoj tvrtki Premier World Sport d.o.o. Čitluk za iznimnu društvenu odgovornost u lokalnoj zajednici kroz potporu sportskim kolektivima i sportu općenito u našoj općini. Naime spomenuta tvrtka prepoznala je potrebu i značenje sporta te je s klubovima sklopila više sponzorskih ugovora a posebno valja istaknuti da od prošle godine Malonogometni klub Brotnjo, natječući se u Premier futsal ligi BiH, u nazivu nosi ime nagrađene tvrtke.

Irena Prga i Ivica Zubac predvode najbolje mlade sportaše

Karatašica Irena Prga, KK Hercegovina, nizom uspjeha na domaćim i inozemnim borilištima izborila se za priznanje namijenjeno najboljoj mlađoj seniorki, a isto priznanje u muškoj konkurenciji osvojio je košarkaš Ivica Zubac. Zubac je košarku zavolio u KK Brotnjo, a pozornost na svoj talent posebno je skrenuo odličnim nastupima na Svjetskom prvenstvu na kojem je Zubac s U-19 reprezentacijom Hrvatske osvojio srebro.

Atletičarka Marija Ivanković, na današnjoj svečanosti proglašena je najboljom juniorkom općine Čitluk u 2015. godini, a uz uspješnu članicu Atletskog kluba Brotnjo, priznanje za najboljeg juniora osvojio je Zoran Zovko, član Karate kluba Hercegovina.

Odlični rezultati na domaćim borilištima, a na poseban način osvajanje zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu i brončane na Europskom karatašicu Jelenu Pehar, KK Brotnjo, promovirali su u najbolju kadetkinju općine Čitluk u 2015. godini. Zapažene nastupe na Prvenstvima Hrvatske i na Balkanskom prvenstvu imao je karatist Ivan Pehar, pa je Ivanu na današnjoj svečanosti uručena nagrada za najboljeg kadeta općine Čitluk.

Sara Raspudić, KK Međugorje, i Filip Ostojić, KK Međugorje, na svečanosti proglašenja najuspješnijih sportaša proglašeni su za najbolju mlađu kadetkinju i za najboljeg mlađeg kadeta. Sara je pozornost na sebe skrenula uspjesima na Prvenstvu BiH i na prvenstvu Balkana, dok je Filip na državnom prvenstvu BiH, ali i na prvenstvu Balkana obranio naslov prvaka u svojoj kategoriji.

Ocjenjivački sud Športskog saveza Brotnja predvidio je nagrade i za najbolje klubove u mlađim uzrastima. Odlukom ovog tijela u spomenutoj kategoriji nagrađena je ženska kadetska ekipa Karate kluba Brotnjo i muška juniorska ekipa Karate kluba Hercegovina. Također, na skupu najuspješnijih sportaša općine Čitluk dodijeljene su nagrade sportskim nadama.

U ovoj kategoriji nagrađeni su: Luka Ćurković, AK Brotnjo, Jure Puce, KK Hercegovina, Ivona Krasić i Josip Planinić, KK Brotnjo, Ivana Rozić, ŽHKK Brotnjo 94, Luka Ostojić, KK Međugorje, David Čarapina, HNK Brotnjo, Nikola Prusina, STK Brotnjo, Luka Erić, HKK Brotnjo, Karlo Barbarić, HRK Međugorje, Antonio Prskalo, NK Međugorje, i Josip Ivanković, TK Međugorje.

Svojim skladnim pjevanjem i vještim muziciranjem svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša općine Čitluk uljepšali su učenici OGŠ Brotnjo, a na kraju svečanosti zahvalu za dodijeljeno priznanje i čestitku svim dobitnicima u video-poruci izrekao je tenisač Ivan Dodig kojeg čeka nastup za reprezentaciju Hrvatske.

 

citluk.ba

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *