Marco Trungelliti pokvario savršen hrvatski dan, Argentinac šokirao Čilića

Onaj koji je izgledao kao najsigurnija oklada od hrvatskih predstavnika za prolaz, potpuno je podbacio. Marin Čilić nakon finala u Ženevi poražen je od argentinskog kvalifikanta Marca Trungellitija…

Nije rijetkost da se igrači nakon odličnog nastupa u tjednu prije Grand Slam turnira, muče na njegovom početku. Stan Wawrinka nakon osvajanja Ženeve uspio se provući u pet setova kroz prvo kolo, ali Marin Čilić nije. Nije, a morao je jer je imao protivnika koji mu ne smije zaprijetiti.

 

Marco Trungelliti je Argentinac koji se daleko najbolje snalazi na zemljanoj podlozi, ali je daleko od svjetskog vrha i prava su rijetkost njegovi nastupi na ATP Touru. Challengeri su razina na kojoj nastupa i to niti tamo nije među Top igračima.

No prvo kolo Roland Garrosa 2016. godine zauvijek će pamtiti. Upisao je svoju najveću pobjedu u dosadašnjem dijelu karijere svladavši Čilića sa 7:6, 3:6, 6:4, 6:2.

Prvi set Marin je mogao riješiti u svoju korist iako je imao break zaostatka. Uspio se vratiti i onda kod 6:5 imao je tri set lopte, dvije vezane, no ostale su neiskorištene i poražen je u tie-breaku.

Argentinac je i u drugi set ušao odlično, poveo je s 3:0, ali nakon toga Čilić uzima šest gemova u nizu i poravnava na 1-1.

I u trećem setu Čilić je imao prednost, vodio je s 4:2 i tu je stao. Trungelliti radi preokret, uzima set sa 6:4 i u četvrtom setu sa 6:2 prolazi u drugo kolo.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *