Luka Juričić: Odlično sam se uklopio u momčad

Predviđala mu se velika karijera, čak da bi mogao debelo nadmašiti oca Nikolu (Uspješno nastupao za Široki Brijeg i Brotnjo), ipak, brojne ozljede su poremetile njegov razvoj pa nije imao pravu priliku pokazati svoj potencijal.

Za portal Široki Brijeg Fans govori Luka Juričić:

“Nogomet sam počeo trenirati sa 7. godina u rodnom Čitluku za HNK Brotnjo. Tu sam se zadržao do kadeta, kada sam prešao u HŠĶ Zrinjski, gdje sam u izlaznoj godini juniora na poziv tadašnjeg šefa omladinske škole, danas trenera prvog tima Tonija Karačića prešao u NK Široki Brijeg”.

Kao najbolji juniorski strijelac potpisao si ugovor s prvom ekipom Širokog Brijega.

“Da ,odigrao sam odličnu polusezonu s juniorima u tada odličnoj generaciji s Lončarom, Menalom, Šaravanjom, Čolakom, Zovkom itd. Bili smo prvi na polusezoni i ja sam bio uvjerljivo najbolji strijelac lige, ali na zadnjem treningu u sezoni mi je pukao prednji križni ligament . Nakon te polusezone potpisao sam profesionalni ugovor sa Širokim Brijegom“.

Nakon operacije slijedila je posudba u Neretvanac.

“Nakon duge pauze od operacije išao sam na posudbu u Neretvanac , trebalo mi je utakmica da se vratim u željenu formu, međutim i tu sam bio najbolji strijelac do 8. kola kada mi opet pucaju krizni ligamenti, nakon kojih slijedi duga pauza od 11 mjeseci”.

Nakon posudbe slijedio je povratak u Široki Brijeg, ali ponovno nisi imao sreće s ozljedom

“Nakon posudbe i oporavka od druge operacije koljena, vratio sam se u Široki Brijeg kod trenera Gorana Sablića. Međutim, duga pauza je ostavila traga na meni te tada nisam igrao na željenoj razini. Tri dana prije finala Kupa sa Sarajevom, po treći put mi je pukao prednji križni ligament te sam par tjedana nakon toga raskinuo ugovor sa Širokim Brijegom. Nakon oporavka otišao sam u NK Neretva Metković, gdje sam odigrao odličnu sezonu, nakon koje je uslijedio poziv HNK Šibenik”.

U Šibeniku si se odlično snašao i igraš najbolji nogomet u karijeri.

“Od prvog dana odlično sam se uklopio u momčad na terenu i van njega. Najviše su mi u tome pomogli bivši igrači Širokog Brijega, Boris Pandža i Zvonimir Blaić. Igramo stvarno dobru sezonu, uvjerljivo smo vodeći na tablici te se nadam da ćemo ući u Prvu HNL”.

Pauza zbog koronavirusa za tebe nije došla u najbolje vrijeme.

“Tako nekako, no ne trebam sad žaliti, ipak nam je zdravlje svima na prvom mjestu, a na meni je da ovako nastavim i nakon ove nesretne pauze”.

Nakon dobrih igara u Šibeniku razmišljaš li o većem klubu ili ligi.

“A sportski je uvijek težiti jačem i boljem, ali trenutno sam fokusiram samo na Šibenik i na ulazak u Prvu HNL”.

Mogućnost povratka u NK Široki Brijeg?

“Nikad ne znamo što nam budućnost nosi, sve je moguće. Redovito pratim i BHT Premier ligu BiH”.

Tvoj otac je ostavio veliki trag u nogometu, posebno ga pamte navijači Širokog Brijega, možeš li nadmašiti njega?

“Otac je bio jako dobar igrač, učim od njega svaki dan, pomaže mi svojim savjetima i individualnim treninzima. Nadam se da ću ga uspjeti nadmasiti”.

Nešto za kraj.

“Pozdrav svim čitateljima portala Široki Brijeg Fans i svim navijačima Širokog Brijega te klubu puno sreće u borbi za Europu“, završio je za portal Široki Brijeg Fans Luka Juričić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *