Loša forma se nastavlja: Marin Čilić pao nakon tri sata i 15 minuta borbe

Ne ide pa ne ide. Marin Čilić upao je u crnu rupu, potpuno ostao bez samopouzdanja i niže poraz za porazom. Budimpešta je treći turnir zaredom na kojem je zapeo već na prvoj prepreci, ovaj put protiv Pabla Cuevasa nakon velike borbe u tri seta.

S obzirom na veliki pad forme i krizu u kojoj se nalazi, Čilić je od organizatora turnira u Budimpešti zatražio pozivnicu kako bi skupio pokoju pobjedu, ali i ovdje je odmah izgubio.

Mučio se tijekom cijelog meča protiv upornog Pabla Cuevasa koji je stigao iz Tunisa gdje je osvojio Challenger i očito se napunio samopouzdanjem prije Budimpešte. Marin je krenuo breakom i vodstvom 3:0 pa izgubio servis sredinom seta da bi u završnici ipak došao kod 6:5 do break i set lopte koju koristi i uzima prvi set sa 7:5.

U drugom su uloge zamijenjene i Čilić se našao u zaostatku odmah na startu da bi sredinom seta uzvratio breakom. Ovaj put set je otišao u tie-break gdje se Čilić vratio iz zaostatka 5:2 i s četiri uzastopna poena došao do prve meč lopte. Imao je i dva servisa, ali kod oba loše reagira i gubi set s 8:6. Na meč lopti imao je volej na mreži koji je poslao pola metra van terena.

U odlučujućem trećem setu imao je dva puta break prednosti i oba puta Cuevas se ekspresno vratio. U završnici seta dva puta se suočio s 15:40 i meč loptama, izvukao se i izborio tie-break. Tamo se nije uspio izvući, spasio je još jednu meč loptu, ali više od toga nije mogao.

Upisan je još jedan poraz i Marin je i dalje u problemima. Sama pobjeda u ovom meču ne bi puno promijenila i označila izlazak iz krize automatski, ali bi pružila naznaku boljih dana i prekinula loš niz.

Budimpešta, drugo kolo:
Pablo Cuevas (Urugvaj) – Marin Čilić (Hrvatska, 1) 5:7, 7:6(6), 7:6(3)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *