Kraj za Ivana Dodiga u Barceloni, Lopez slavio u dva seta

U drugom kolu ATP turnira u Barceloni, Ivan Dodig izgubio je Španjolca Feliciana Lopeza s 2:0 u setovima (7:6, 6:4)…

Nakon što je u prvom kolu, teže od očekivanog, Ivan Dodig prošao argentinskog kvalifikanta Pedra Cachina, danas je Dodig završio svoj nastup u Barceloni porazom od Feliciana Lopeza s 2:0 u setovima. Iako je Dodig odlično otvorio meč, propustio je uzeti prvi set, a nakon toga Lopez je pokazao puno bolju igru i zasluženo je slavio.

 

Očigledno je kako se Dodig, nakon velike pauze, sve bolje privikava na zemljane terene te je odlično ušao u meč protiv Španjolca. Dodig je došao do breaka već na prvom Lopezovom servis gemu i poveo 3:0.

Dodig se susreo s prvim problemima tek u sedmom gemu, kada je Lopez imao tri break prilike, ali ih je Dodig sve obranio i činilo se kako će uspješno privesti set kraju. No, u devetom gemu Lopez je iskoristio svoju šestu break priliku i vratio se u set.

Oba igrača sačuvala su svoj početni udarac do 13. igre u kojoj su obojica igrali puno bolje protiv servisa. U takvoj igri na kraju se bolje snašao Španjolac i sa 7:5 osigurava prvi set.

U drugom setu obojica igrača po jednom gube svoj servis sve do 10. gema, kada Lopez drugi puta oduzima servis Dodigu za konačnu pobjedu od 2:0 u setovima.

Ovom pobjedom Lopez je povisio svoj omjer protiv Dodiga na 4-2, a u idućem kolu čeka ga 10. nositelj, Kohlschreiber.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *