Kladionica iz Hercegovine “natjerala” Fifu da ispravi pogrešku!

Prvih ljetnih mjeseci nogometna ponuda obično nije velika. Nogometne lige su u mirovanju, klubovi se tek spremaju, no srećom po kladioničarske ovisnike tu je Svjetsko prvenstvo.

A na utakmice Mundiala možete se kladiti na bilo što – od toga tko će prvi izvesti loptu, preko broja zaleđa, izmjena, kartona i kornera, do onih ‘standardnih’ oklada, poput konačnog ishoda. I mnogi se doista i klade na stvari koje većina gledatelja ne primjećuju, primjerice tko će imati više auta. No, problem je kada FIFA, čije su statistike mjerodavne za većinu kladionica, pogriješi u službenom zapisniku.

 

To se dogodilo s dvije utakmice Mundiala u Brazilu i obje su izazvale kaos u kladionicama. Naime, FIFA je u utakmicama zadnjeg kola natjecanja po skupinama između Portugala i Gane te Belgije i Južne Koreje izvijestila da je bilo ukupno po 10 kornera, 7:3 za Portugal, odnosno 6:4 za Koreju.

Snimke s utakmica jasno pokazuju da je bilo 11 udaraca iz kuta na tim utakmicama, a kako su kladionice u Bosni i Hercegovini imali ponuđeno manje ili više od 10,5 kornera, jasno je da je nastao veliki problem.

Igrači koji su igrali manje kornera tražili su isplatu na osnovu Fifinog zapisnika, a oni koji su na listiću imali ‘više’ opravdano su se žalili. Igrači su bili bijesni, a kladionice zbunjene. Neke su isplaćivale dobitke na osnovu Fifinog izvještaja, neke na osnovu jasnih video dokaza, a poneke su par jednostavno – izbacile.

Sportska kladionica Premier, sa sjedištem u Čitluku, obratila se – Zürichu! Naime, iz ove kladionice kontaktirali su Fifu prvo mailom, pa telefonom nekoliko puta i isposlovali da Fifa službene zapisnike s utakmica Svjetskog prvenstva koji su objavljeni na njenoj službenoj stranici ispravi.

Ono što je posebno zanimljivo je to da bi mala Fifina pogreška vjerojatno bila i neprimijećena da nije bilo reakcije iz Hercegovine. Jer onaj koji je unosio podatke na službenu stranicu Fife vjerojatno nije ni slutio da bi taj jedan ‘kornerčić’ mogao biti nekome jako bitan.

‘Ovim putem Sportska kladionica Premier želi se zahvaliti svim igračima koji su pokazali strpljenje i razumijevanje čekajući rješavanje ovog problema. Pogreške ‘službenih stranica’ natjecanja koja imamo u svojoj ponudi sami ne možemo spriječiti, ali možemo obećati da ćemo se u svakom slučaju s istom energijom truditi utvrditi ispravno stanje stvari kako nijedan naš igrač ne bi bio oštećen’.

 ‘FIFA je napravila pogrešku koja je nama i našim igračima stvorila dosta problema, budući da smo se našli u situaciji da njihov službeni dokument, odnosno službeni zapisnik s utakmice koji se drži kao jedini relevantan izvor podataka, donosi podatke koji su netočni, za što je kao neporeciv dokaz postojala snimka utakmice. Mi smo se tu našli između igrača koji su točno prognozirali par i igrača na čijoj je strani FIFA-in netočni zapisnik’, objašnjava za Bljesak.info Toni Boras, voditelj Ureda za odnose s javnošću Sportske kladionice Premier te dodaje:

‘Naš stav je da igrači nikad ne smiju biti zakinuti, ni pod koju cijenu, stoga smo odmah isplatili dobitke onima koji su zaista pogodili par te kontaktirali FIFA-u sa zahtjevom za ispravkom pogrešnih podataka, spremni da, ipak, ukoliko se to ne dogodi, isplatimo i one igrače koji su igrali ‘manje kornera’. FIFA je ipak uvažila naš zahtjev, priznala pogrešku i ispravila netočne podatke’.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *