Karla Krasić: Hvala svima koji su prepoznali nesebičan sportski rad moga oca

U Čitluku je protekli vikend odigran memorijalni košarkaški turnir koji je organizirao Ženski hercegovački košarkašku klub Brotnjo ’94 u spomen na svog pokojnog sportskog direktora Tomu Krasića. 

Uz domaću momčad na turniru su nastupili ŽKK „Posušje”, ŽKK „Trebinje 03″ i ŽKK „Zrinjski 2010″.

Titulu najboljih su zasluženo odnijele domaće košarkašice u čijim je redovima posebno briljirala Karla Krasić, koja je izabrana za najbolju igračicu turnira. S Karlom smo razgovarali za naš portal.

Karla, čestitke na tituli i prokomentiraj organizaciju turnira u čast tvoga pokojnog oca.

Iskoristila bih ovu prigodu da zahvalim incijatorima i organizatorima ovog turnira.Hvala im što su prepoznali rad i nesebično zalaganje mog oca u športu u više čitlučkih klubova,a posebno u ženskoj košarci.Organizacija turnira je bila na viskoj razini.Pored ŽHKK “Brotnjo’94” sudjelovale su još tri ekipe koje su se na poziv organizatora rado odazvale.Sve utakmice su prošle u fer i korektnom športskom ozračju. Posebno mi je drago što je baš ŽHKK “Brotnjo’94” osvojio turnir koji nosi ime moga oca.

 

Uz prvo mjesto, osvojila si i titulu najbolje igračice turnira.

Na turniru je dosta igračica pokazalom dobru trenutnu formu, a osobe koje su bile nadležne da izaberu najbolju, su izabrale mene.Ja ću svoji budućim radom i zalaganjem nastojati opravdati ukazano povjerenje.

Vjeruješ li da će ovaj turnir postati tradicionalni?

Nadam se i duboko vjerujem da će organizatori ustrajati u svojoj namjeri da ovaj turnir postane tradicionalni te da će se boljom promidžbom privući i znatno veći broj gledatelja.

Što očekuješ od sljedeće sezone?

Pred nama je početak seniorske lige Herceg-Bosne.Normalno je da svaka ekipa teži pobjedi i naslovu.Naporno radimo i treniramo i vjerujem da ako nastavimo ovim tempom da konačan ishod neće biti upitan te da će mo kao i proteklih godina završiti sezonu na vrhu tablice.

 Tomo Krasić je  uvijek bio smjernica na koji način se jedan sportski djelatnik treba ponašati.

Kao član ocjenjivačkog suda za izbor sportaša Brotnja uvijek je bio dosljedan sportskim kriterijima, ne dozvoljavajući ulazak politike i osobnih interesa.

Zbog toga je Tomo postao prepoznatljiv za simbol istinskog sprotskog djelatnika.

Dugo godina bio je zaštitni znak malonogometne lige mjesnih zajednica i lige veterana općine Čitluk; s njegovim stručnim vodstvom liga je dobila prepoznatljiv karakter, uz besprijekornu organizaciju.

Tomo nas je napustio prerano; svima koji su s njim  surađivali nedostaje njegov objektivni komentar, stručna analiza i mjerodavna ocjena.

Svojom karizmom i radom ostavio je neizbrisiv trag u broćanskom sportu. 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *