Jure Zubac na popisu košarkaša za mečeve protiv Latvije i Grčke

Izbornik muške seniorske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedran Bosnić objavio je danas popis  košarkaša koje je pozvao za prvi ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo, točnije za utakmice protiv Latvije i Grčke. 

Bosnić je pozvao 16 bh. košarkaša koji će od 16. do 25. veljače nositi dres Bosne i Hercegovine u mečevima kvalifikacijske grupe H za Europsko prvenstvo 2021. godine, u kojoj će igrati protiv Grčke, Latvije i Bugarske.  

Najbolje košarkaše naše zemlje 21. veljače očekuje prvi meč kvalifikacija u Rigi protiv Latvije, dok će tri dana kasnije u tuzlanskom Mejdanu dočekati selekciju Grčke.

Bosnić je za ove duele pozvao Nemanju Gordića, Andriju Stipanovića, Filipa Adamovića, Miralema Halilovića, Muhameda Pašalića, Kenana Kamenjaša, Edina Atića, Ajdina Penavu, Milana Miloševića, Adina Vrabca, Aleksandra Lazića, Juru Zubca, Emira Sulejmanovića, Sanija Čamparu, Amara Alibegovića i Amara Gegića.

Pred Bosnićevim izabranicima je težak zadatak, jer se po omjeru snaga, točnije po FIBA rang listi, Latvija i Grčka nalaze ispred BiH, dok je Bugarska nešto slabija.

Nakon ovoga ciklusa uslijedit će utakmice u studenome – 26. protiv Bugarske na domaćem terenu i 29. protiv Latvije također kod kuće. Kraj kvalifikacijskog ciklusa, odnosno treći ciklus, zakazan je za veljaču 2021. godine, kada će bh. košarkaši igrati gostujuće mečeve protiv Grčke i Bugarske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *