Jelena Pehar osvojila dvije medalje na Cro Openu u Rijeci

Proteklog vikenda u Rijeci je održan 15. Cro Open, otvoreno prvenstvo Republike Hrvatske u karateu. Nastupila su 1582 natjecatelja iz 16 država. Odličan rezultat ostvarila je članica karate kluba Brotnjo Jelena Pehar osvojivši dvije medalje. Ona je u kadetskoj konkurenciji prvo pobijedila Makedonku Spasovsku, u drugom kolu Talijanku Cornolo, dok je u trećem kolu bila bolja od reprezentativke Francuske Chavarot.

U 1/4 finalu pobjeđuje Mađaricu Sasadi, a u 1/2 finalu Slovakinju Veisovu. U finalu gubi od Slovenke Herbel i tako osvaja srebro.

 

U juniorskoj konkurenciji Jelena je poražena u 1. kolu od Francuskinje Oiuhaddadene. Kako je Francuskinja ušla u finale Jelena je dobila priliku da se kroz repasaž bori za medalju što je i iskoristila. Pobjedama protiv Mađarice Hajdu, Srpkinje Golje i Talijanke Fidanzae osvaja broncu.

Nastup na Cro Openu bio je odlična provjera za predstojeće svjetsko prvenstvo. Iz karate kluba Brotnjo kažu da su vrlo zadovoljni ostvarenim rezultatima, ali i brojem odrađenih borbi jer je to iznimno važno u ovoj fazi priprema.

„Iznimno jaka konkurencija, veliki broj reprezentativaca i stvarno se mogao steći dobar uvid u to u kakvom je tko stanju, svega nešto više od mjesec dana prije početka Svjetskog prvenstva”.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *