Jacob Pullen tricom na kraju susreta odveo Cedevitu u finale

Zadrani imaju za čim žaliti. Imali su na pladnju ulazak u finale doigravanja, čak su i vodili još četiri sekunde prije kraja, a onda je tricu pogodio dotad prilično neprimjetni Jacob Pullen. Gruzijac je ubacio taj zadnji šut i odveo Cedevitu u finalu te utišao Višnjik.

Cedevita je dugo hodala po rubu poraza, Zadar je igrao odlično i imao i dvoznamenkastu porednost, a Rimčevi igrači nikako nisu mogli uhvatiti ritam.

U prvom poluvremenu Zadar je limitirao Cedevitu na samo 30 poena i imao je vodstvo 37:30 na odmoru. Domaćin je bio požrtvovan i bilo je teško uopće usporediti ovu momčad koja je onako beskrvno i užasno odigrala u drugoj utakmici doigravanja u Zagrebu.

Tek u drugom poluvremenu Cedevita je pokazala naznake buđenja i to na račun individualne kvalitete. Iskočio je Justin Cobbs koji je povukao svoju momčad i vratio je u igru za pobjedu.

U tom vraćanju u utakmicu pomogao mu je Andrija Stipanović koji je također igrao važnu ulogu u toj završnici treće dionice i na početku zadnje Cedevita je bila potpuno u utakmici poravnavši na 55:55.

Zadar je u tom dijelu ostao bez energije, gosti su imali veću rotaciju i u završnici susreta počeli su preuzimati vodstvo.

Tricom Murića i ubačajem Stipanovića Cedevita je dvije minute prije kraja povela 69:65, ali nakon toga domaćin radi seriju 6:0 koju s dva slobodna bacanja zaključuje Luka Žorić 20 sekundi prije kraja.

Cedevita je imala dovoljno vremena za zadnji napad, četiri sekunde prije kraja dignuo se Pullen i pogodio tricu u igri na sve ili ništa.

Cobbs je bio prvo ime gostiju s 22 poena i šest asistencija dok ej Stipanović dodao 16 poena i osam skokova. Kod Zadra Vladimir Dašić ubacio je 20 poena uz pet skokova, a Luka Žorić dodao je 15 poena, 14 skokova i pet asistencija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *