Ivica Zubac: Pokazali smo da smo jedna od najtalentiranijih generacija

Jedan je od sportaša koje krasi skromnost, samozatajnost i vjera u vlastite mogućnosti. Nikad se nije isticao medijskim istupima nego je svoju kvalitetu i ogroman potencijal pokazao prvo na domaćim parketima a onda i na najvećoj pozornici svijeta. Mladi osamnaestogodišnji Čitlučanin Ivica Zubac na sebe je skrenuo pozornost igrama u ABA ligi i završnici domaćeg prvenstva a da je potencijal za najjaču ligu svijeta pokazao je na nedavnom Svjetskom prvenstvu za igrače do 19 godina na Kreti.

Ekskluzivno za naš portal Ivica je dao intervju.

 

Srebrna medalja zlatnoga sjaja Ivica kaže kako je pokazala da se radi od jednoj od najtalentiranijih generacija hrvatske košarke.

Vjerovali smo u sebe i znali da imamo kvalitetu, ali nakon brojnih ozljeda mnogi su nas otpisali. Međutim, kako je turnir išao dalje, igrali smo sve bolje i bolje i na kraju pokazali koliko smo jaki. Žao nam je što nismo uspjeli uhvatiti i zlato, ali to je sport, to je košarka i ovim srebrom moramo biti itekako zadovoljni.”

Po statističkim pokazateljima, ti si bio jedna od najvećih uzdanica trenera Nazora u Grčkoj.

Što reći nego da sam iskoristio minutažu koju sam dobio. Pripremao sam se, marljivo radio i na kraju trud se isplatio. Drago mi je da sam opravdao povjerenje koje mi je izbornik ukazao.

Nakon nekoliko dana odmora, čekaju te pripreme i za Europsko prvenstvo za igrače do 18 godina. Možemo li očekivati najsjajnije odličje?

Ne bih najavljivao ništa prije početka prvenstva jer na to prvenstvo idemo oslabljeni neigranjem nekoliko važnih igrača. Mogu samo kazati da ćemo dati svoj maksimum i vjerujem da rezultat neće izostati. Zlato bi sigurno bilo da smo na okupu, a ali ovako, vidjet ćemo što će se dogoditi.

Vratimo se na klupsku košarku. Potpisao si ugovor s Cibonom na tri godine. Što očekuješ od sljedeće sezone?

Svakako da očekujem dosta minutaže jer mi je to i obećano. Posebno mi ide u prilog što sam kvalitetno odigrao svjetsko prvenstvo i pokazao što mogu. Vjerujem da ću i na pripremama pokazati svoju kvalitetu.

Ti si i prošle sezone zabilstao u ABA ligi.

U tih nekoliko utakmica, nitko se nije nadao takvim igrama jer ipak sam se borio protiv iskusnih protivnika a meni je to bila debitantska sezona. Ali, ja sam zadovoljan kako sam reagirao i najavio da klub može računati na mene.

Najavili ste da će vaša generacija vratiti sjaj hrvatskoj košarci.

Mislim da smo jedna od najtaleniranijih generacija u povijesti hrvatske košarke i ako ostanemo na okupu, vjerujem da ćemo dosta pomoći A reprezentaciji da se vrati na stare staze slave.

Kome posvećuješ medalju?

Želio bi je posvetiti najpeije roditeljima, svojoj obitelji i prijateljima što su mi bili potpora i u trenutcima kada nisam igrao i motivirali me da i dalje treniram. Također, i trenerima u Ciboni jer su mi omogućili da u ovoj sezoni napredujem i što su vjerovali u mene. Ovom prilikom želim zahvaliti svima na dosadašnjoj potpori i ljudima koji su bili na dočeku jer sam oduševljen načinom na koji je moj uspjeh prihvaćen i to mi daje dodatni motiv za sljedeća natjecanja.

Nezaobilazno pitanje je i najjača liga svijeta u kojoj zasigurno ima mjesta za ovakovga Ivicu.

Zašto ne! Sanjam igranje u najjačoj ligi svijeta jer je to san svakoga igrača. Dosegnuti taj uspjeh znači u potpunosti uspjeti u košarkaškoj karijeri.

S obzirom na talent i marljivost koju posjeduje, vjerujemo kako će u godinama koej slijede Ivica postati drugi Brotnjak nakon Zorana Planinića koji će zaigrati u NBA ligi.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *