Ivica Zuba pozvan u reprezentaciju Hrvatske

Danas je u prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza održana konferencija za novinare na kojoj je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, Aleksandar Petrović objavio širi popis reprezentativaca za Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre.

 

Na popisu se nalazi 26 igrača, a do 1. svibnja bit će donesena odluka s kojim igračima će se nastaviti, odnosno koji će igrači završiti na konačnoj listi koja će na kraju biti poslana na adresu FIBA-e.

Svoje mjesto na listi dobila su sva tri stranca koja imaju mogućnost nastupa za Hrvatsku, kao i Leon Radošević koji je do sada redovito izbjegavao reprezentativne obaveze.

Na popisu nema Ante Tomića i Marka Popovića o čemu je izbornik kazao:

“Nisam razgovarao sa svih 26, razgovarao sam s onima koji su bili pod nekakvim upitnikom. Razgovarao sam i s Antom Tomićem i s Markom Popovićem. U razgovoru s Antom, zbog njegovih obiteljskih i profesionalnih obaveza, dogovorili smo se da moje obrazloženje ovdje bude poprilično suhoparno, a ako trebate dodatna obrazloženja trebate kontaktirati njega. Marko Popović je već prošle sezone bio praktički pred završetkom karijere, međutim otvorila se ta Fuenlabrada u kojoj igra iznimno dobro. No, kako kaže – moje tijelo je pod svakodnevnim voltarenom i jednostavno u ovakvom stanju, aktivnost preko ljeta zahtijevala bi za njegovu zadnju godinu karijere puno odricanja. Žao mi je što neće biti tu, ali tijelo jednostavno nije za to…”

Okupljanje reprezentativaca zakazano je za 8. lipanj. “Udarni” dio priprema odrađivat će se na standardnoj lokaciji u Svetom Martinu nakon čega reprezentacija putuje u Istru. Tamo će odigrati dvije prijateljske utakmice – Kanada (20.06.) i Češka (26.06.), a još jedan okršaj protiv Kanađana zakazan je za 23. lipanj u talijanskom gradiću Jesolo.

Širi popis reprezentativaca:

Roko Leni Ukić (Cantu)

Rok Stipčević (Dinamo Sassari)

Oliver Lafayette (Emporio Armani Milano)

Dontaye Draper (Lokomotiv Kuban)

Fran Pilepić (Cedevita)

Ante Delaš (Zadar)

Krunoslav Simon (Emporio Armani Milano)

Bojan Bogdanović (Brooklyn Nets)

Mario Hezonja (Orlando Magic)

Filip Krušlin (Cibona)

Luka Babić (Cedevita)

Luka Božić (Zagreb)

Damjan Rudež (Minnesota Timberwolves)

Željko Šakić (Lukoil Academic Sofia)

Dario Šarić (Anadolu Efes)

Dragan Bender (Maccabi Tel Aviv)

Marko Arapović (Cedevita)

Duje Dukan (Sacramento Kings)

Leon Radošević (Brose Baskets)

Miro Bilan (Cedevita)

Luka Žorić (Cedevita)

Darko Planinić (Laboral Kutxa)

Justin Hamilton (Valencia)

Ivica Zubac (Mega Leks)

Ante Toni Žižić (Cibona)

Josip Sobin (Fuenlabrada)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *