Ivan Dodig uspješno odradio posao u kvalifikacijama i plasirao se u glavni turnir

Mladi Australac Omar Jasika nije bio previsoka prepreka za Ivana Dodiga na startu kvalifikacija u Brisbaneu, Jared Donaldson predstavljao je teži posao, no bez obzira na to Dodig je slavio.

Donaldsona je već svladao prošle godine u kvalifikacijama Wimbledona gdje je bio bolji sa 6:3, 6:2. U Australiji je trebao tri seta, ali ipak je izvukao pobjedu i prošao u glavni turnir.

Prvi set dobio je bez problema sa 6:3 uz jedan break, bio je uvjerljiv na svojem servisu i nije dao nikakvu priliku Donaldsonu. Nastavak je bio nešto teži pa je tako nakon propuštene prilike sredinom drugog seta, izgubio servis u njegovoj završnici te je Donaldson izborio treći set.

 

U trećem setu Amerikanac je dugo visio, spašavao se iz neugodnih situacija, ali kod 5:4 Dodig dolazi do dvije meč lopte, drugu koristi i prolazi u glavni ždrijeb turnira u Brisbaneu.

U glavnom ždrijebu pridružio se Marinu Čiliću koji je kao treći nositelj slobodan u prvom kolu. Potencijalni Dodigovi protivnici su Mitchell, Pouille i netko iz kvalifikacija, dakle Nishioka, Kamke ili Oliver Anderson.

ATP Brisbane, kvalifikacije, 2. kolo:

Ivan Dodig (Hrvatska, 2) – Jared Donaldson (SAD, 6), 6:3, 3:6, 6:4

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *