Ivan Dodig u tri seta do drugog kola kvalifikacija u Brisbaneu

Ivan Dodig prošao je u drugo kolo kvalifikacija na ATP turniru u Brisbaneu. Protivnik mu je bio Ryan Harrison, a Dodig je slavio sa 6:4, 4:6, 6:4…

Amerikanac koji ga je iznenadio prije pet godina u Wimbledonu, bio je prvi protivnik Ivana Dodiga na turniru u Brisbaneu. Ovaj put bolji je bio hrvatski tenisač koji je svladao Ryana Harrisona sa 6:4, 4:6, 6:4.

Dodig je već najavio za ovu godinu da će se više posvetiti i singlu te pokušati popraviti ranking i vratiti se u Top 100. Početak je obećavajuć, svladao je 90. igrača svijeta za nešto više od dva sata igre.

 

Posao je mogao završiti i u dva seta. Nakon što je dobio prvi sa 6:4, imao je u drugom setu break prednosti od početka, ali nije ga zadržao. Od 4:2 Harrison je nanizao četiri gema i poravnao na 1-1 u setovima.

U trećem setu ponovno Dodig dolazi do ranog breaka, već u prvom gemu uzeo je servis protivniku, ali ovaj put tu prednost nije ispustio.

Imao je Harrison prilika za povratak, kod 3:2 propustio je realizirati tri break lopte, a kod 4:3 još jednu i Dodig je nakon toga mirno odservirao za meč.

U drugom kolu kvalifikacija očekuje ga dvoboj protiv još jednog Amerikanca Ernesta Escobeda koji je sa 6:3, 6:4 bio bolji od Tobiasa Kamkea.

ATP Brisbane, prvo kolo kvalifikacija:

Ivan Dodig (Hrvatska) – Ryan Harrison (SAD) 6:4, 4:6, 6:

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *