IRENA PRGA zauzela 5. mjesto na Europskom prvenstvu u Ciparskom Limassolu.

Od 5. do 7. veljače održalo se Europsko prvenstvo u Limassolu na otoku Cipru. Jake snage Hrvatskog karate saveza zablistale su opet najvećim sjajem osvojivši čak 8 medalja što je Hrvatsku dovelo u ukupnom poretku na izvrsno 8. mjesto ispred Njemačke, Srbije, Danske, Nizozemske i drugih karate velesila. Boje hrvatske reprezentacije branile su I naše Čitlučanke Irena Prga I Jelena Pehar. Irena je bila jako blizu medalje u kategoriji do 68 kg. Prvo kolo bila je slobodna, u drugom kolu pobjedila je Grkinju XANTHOPOULOU NIKI rezultatom 4:0, u drugom kolu u vrlo tijesnoj borbi gubi od Turkinje CICEK NURCAN rezultatom 0:1. Turska predstavnica ulazi u finale te tako našoj Ireni omogućava borbu za treće mjesto. Irena u repasažu u prvoj borbi pobjeđuje predstavnicu Kosova ORANU FORTESU rezultatom 4:3 ali na žalost u odlučujućoj borbi za medalju gubi od Šveđanke RASMUSSON LISE rezultatom 0:3. Time je Irena u konačnici zauzela 5. mjesto što je odličan rezultat.

 

Trenutna svjetska prvakinja Jelena Pehar na žalost ovaj put je ostala bez medalje. U prvom kolu Jelena pobjeđuje predstavnicu CIpra STYLIANOU ANTHEAU rezultatom 2:1, ali u drugom kolu gubi od makedonske predstavnice GAFURI VJOLLCE rezultatom 2:3.

Osim odličnih cura na Europsko prvenstvo je išao I EKF sudac Josip Grbavac koji je suđenjem na ovom prvenstvu stekao uvijete za daljnji napredak u svojoj sudačkoj karijeri.

Čestitamo našim karatašicama I karatašima I želimo im još puno uspjeha u daljnjem radu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *