Hrvatska Svjetsku skupinu otvara gostovanjem kod ovogodišnjeg finaliste

Hrvatska Davis Cup reprezentacija nastup u Svjetskoj skupini otvorit će u Belgiji. Ovogodišnji finalist Davis Cupa ima priliku izabrati podlogu i pred svojim navijačima tražiti pobjedu protiv Hrvatske…

Iako na prvi pogled ždrijeb prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa izgleda teško, Hrvatska gostuje kod ovogodišnjeg finaliste, Belgija i nije tako loš izbor. Naravno, bilo je i boljih opcija, ali Hrvatska itekako može igrati s Belgijcima.

Bit že zanimljivo vidjeti i za kakvu podlogu će se Belgijci odlučiti, vjerojatno ista ona kao za finale Davis Cupa protiv Velike Britanije (zemlja), no u svakom slučaju Hrvatska ima šanse.

 

Svakako najveća opasnost bit će David Goffin, prvi belgijski reket i 15. igrač svijeta koji u Davis Cupu ove godine igra odlično. Goffin je opasan, ali Čilić i Ćorić imaju što za reći u meču s njim.

Uz njega bi u singlu mogao nastupiti Steve Darcis ili Ruben Bemelmans, dvojica solidnih igrača koji mogu pomoći, ali koji su lošiji od našeg udarnog dvojca. Dok su oni ipak u padu i pamte i bolje dane u karijeri, ne treba preskočiti mladog Kimmera Coppejansa koji značajno napreduje, doduše još uvijek najbolje rezultate bilježi na Challengerima, no Belgijci od njega puno očekuju.

Što se tiče parova, Hrvatska s Dodigom i Draganjom ima jaču kombinaciju, od Belgijaca tek Bemelmans pokazuje veću intenciju za nastupe u paru, no niti on nije igrač iz svjetskog vrha.

Na ovogodišnjem putu do finala Davis Cupa Belgiji se poklopilo baš sve. Prvo je igrala protiv Švicarske bez Federera i Wawrinke s Laaksonenom u ulozi prvog reketa i to je prošla teškom mukom s 3:2. Zatim je gostovala u Kanadi koja je igrala bez Miloša Raonića s Dančevićem kao prvim reketom, a onda jer ugostila Argentinu koju je svladala s 3:2.

Ovaj susret igrat će se od 4. do 6. ožujka sljedeće godine.

Parovi 1. kola:

Velika Britanija – Japan

Srbija – Kazahstan

Italija – Švicarska

Poljska – Argentina

Francuska – Kanada

Njemačka – Češka

Australija – SAD

Belgija – Hrvatska

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *