Hrvatska pobjednik Davis Cupa: Čilić donio povijesnu titulu!

Hrvatska Davis Cup reprezentacija osvojila je naslov Davis Cup pobjednika po drugi put u svojoj povijesti! Hrvatska je u finalu u Lilleu slavila protiv domaćina Francuske s 3:1, a pobjednički bod donio je naš prvi reket – Marin Čilić!

Čilić je u četvrtom meču finala slavio protiv Lucasa Pouille sa 7:6(3), 6:3 i 6:3. Time je Hrvatska postala posljednja nacija koja je osvojila Davis Cup u 118-godišnjoj povijesti natjecanja.

Od iduće godine igrat će se Svjetski teniski kup, tako da će Hrvatska ostati upamćenja kao reprezentacija koja je posljednja osvojila najprestižnije momčadsko natjecanje. Prva reprezentacija koja je osvojila Davis Cup 1900. godine bila je reprezentacija SAD-a.

Ugrađeni videozapis

Samo 10 reprezentacija je uspjelo osvojiti Davis Cup dva puta

Marin Čilić je odveo Hrvatsku među deset reprezentacija koje se mogu pohvaliti da su više o jedanput osvojile najstarije momčadsko tenisko natjecanje, koje je u nedjelju u Lilleu otišlo u povijest, a kao posljednji pobjednik ostat će upisana Hrvatska.

Na gotovo do kraja ispunjenom stadionu Pierre Mauroy hrvatski su tenisači na predstavljanju dočekani zvižducima domaćih navijača, pogotovo Mate Pavić i Marin Čilić, a oduševljeno pozdravili svoju reprezentaciju i ulazak Lucasa Pouillea u igru. Uoči dvoboja s velikog video-zida odzvanjale su poruke podrške koje je izgovorio Yannick Noah nakon jučerašnjeg trijumfa parova. No, hrvatski se navijači nisu dali nadglasati i poslali su glasnu poruku podrške Marinu Čiliću.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *