HKS poništio transfer Ivice Zubca u Cedevitu, ostaje u Ciboni!

Cedevita je u dva dana doživjela težak udarac. U Zagrebački klub danas je stigla odluka HKS-a prema kojoj je poništen transfer Ivice Zubca iz Cibone u Cedevitu. Ivica Zubac prije mjesec dana raskinuo je ugovor s Cibonom i potpisao za Cedevitu što se pretvorilo u veliku aferu. Iz Cibone su optužili gradskog rivala da ih otimanjem igrača žele uništiti, dok su u Cedeviti smatrali kako ne postoji ništa sporno te kako su doveli jednog od najboljih mladih igrača Hrvatske.

 

Zubac je podnio raskid ugovora s Cibonom zbog kašnjenja s isplatom plaća. Cibona mu je bila dužna tri mjesečne rate, a Zubac je već sljedeći dan potpisao na tri i pol godine za Cedevitu. Cibona je istog dana kad je Zubac potpisao isplatila igraču sve zaostatke i osporila pravovaljanost ugovora između Zubca i Cedevite.

Arbiražna komisija HKS-a odlučila je da Ivica Zubac ostaje igrač Cibone! Komisija je poništila prvostupanjsku odluku Povjerenika za natjecanje A-1 muške lige.

“Nisam im više mogao vjerovati”

Talentirani 18-godišnjak iskoristio je to što mu je Cibona dugovala 6000 eura te je zatražio raskid ugovora. Novac je bio samo povod odlaska. Glavni razlog bila je mala minutaža. Evo što je tada rekao Ivica Zubac.

– Nisam ih upozorio na to što ću učiniti jer bi me onda isplatili pa bih morao ostati. Znam da će me navijači Cibone vrijeđati, već mi šalju razne poruke na Facebooku, ali na početku sezone rekli su mi da ću se ravnopravno boriti za minute s Antom Žižićem. Kad je došao trener Mulaomerović, rekao je da će maksimalno koristiti Andriju Žižića. Odmah sam vidio kako razmišlja, da ću biti treći centar. Ne zamjeram mu, to je njegova odluka, ali ja im nisam više mogao vjerovati na riječ – objasnio je Zubac.

24sata.hr

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *