Francuzi pod imperatvom pobjede, Dodig i Pavić traže pobjednički treći bod

Hrvatska je napravila veliku stvar u petak i povela s velikih 0:2. U situaciji u kojoj se Francuska trenutno nalazi, čini se da bi nemoguće bilo to stići. Ipak, jasno Francuzi se ne predaju, pogotovo ne na svom terenu u Lilleu i u konkurenciji parova imaju najbolju šansu.

Nicolas Mahut i Pierre-Hugues Herbert čine njihov par, a riječ je o jednom od najboljih svjetskih parova u ovom trenutku. Drže se na 11. i 12. mjestu ATP ljestvice i ove sezone su došli do svog trećeg Grand Slam naslova upravo u Parizu. U finalu Roland Garrosa bili su bolji od Olivera Maracha i Mate Pavića.

Pavić i njegov partner Ivan Dodig su fenomenalni igrači u parovima, Pavić je uostalom bio i prvi na svijetu, ali prednost Francuza je u činjenici što igraju već dugi niz godina zajedno i odlično se poznaju. U konkurenciji parova najvažnija je usklađenost i uigrana kombinacija, a tu moramo dati prednost Francuzima koji su stotine mečeva odigrali zajedno.

Ipak, u jednome su Pavić i Dodig u prednosti. Hrvatska ima vodstvo 0:2, današnjom pobjedom definitivno osvaja naslov Davis Cupa i hrvatski tenisači ne moraju biti pod pritiskom i velikom količinom stresa. S druge strane svaki sljedeći meč je Francuskoj presudan. Ako izgube, izgubili su naslov i to će ih sigurno dugo boljeti s obzirom na to da su igrali pred svojom publikom u Lilleu.

Mala prednost ide francuskom paru, ali sve ovisi o tome kako će se meč otvoriti. Ako Pavić i Dodig krenu sjajno, nervoza će rasti i kod Mahuta i Herberta. U svakom slučaju, bit će ovo odličan teniski meč i sigurno meč parova koji je vrijedan finala Grand Slama. Susret počinje u 14 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *